Българска анимация разяснява правилата в баскетбола


09-10-2020 17:10 | BGbasket.com

Правилата на баскетболната игра бяха разяснени в забавна анимация, изработена от най-награждавания образователен сайт в страната Ucha.se по заявка на Българска федерация по баскетбол. Това е второто в поредицата от шест видеа, чиято цел е популяризиране на баскетбола сред учащите в България. Анимацията беше публикувана днес в безплатната секция „Ценно и интересно“ на платформата Ucha.se. Инициативата е финансирана от баскетболната федерация с проект към ФИБА Европа.

 

От публикуваното днес видео учениците разбират, че им трябва само една топка и два отбора от по 5 човека, за да започнат баскетболния двубой.

 

„Всеки отбор се опитва да вкара топката в коша на противника. Около всеки кош пък има линия на 6.75 метра разстояние, описваща дъга около него. Успешната стрелба, докато си в рамките на това поле, ти носи 2 точки. Ако си извън него и вкараш - това са 3 точки. По-трудно е, но пък и наградата е по-голяма“, се разказва в анимацията, която по забавен начин разяснява детайлно и възможните грешки и нарушения в баскетбола.

 

В края на септември беше публикувано и първото баскетболно видео в Ucha.se, което запозна българските ученици с основните причини да практикуват популярната игра. От него стана ясно как баскетболът влияе върху физическото развитие на децата и какви важни житейски умения възпитава в тях. До края на годината ще бъдат публикувани и останалите 4 видеа от поредицата.

 

Ucha.se e онлайн платформа с всички уроци за училище от 1. до 12. клас на разбираем и интересен език, а баскетболът е първият спорт, който ще бъде представен в нея. Очаква се чрез сайта на Уча.се и социалните мрежи на платформата баскетболните видеа да достигнат до над 900 000 регистрирани ученици, родители и учители, и още хиляди хора в страната.

 

Видеото вижте тук:

Първото видео вижте тук:

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи