Руди Фернандес се обяви против включването на Лоренцо Браун в състава на Испания за Евробаскет 2022


Руди Фернандес се обяви против включването на Лоренцо Браун в състава на Испания за Евробаскет 2022
(сн. fiba.basketball)
09-07-2022 11:56 | BGbasket.com

Капитанът на националния отбор на Испания Руди Фернандес се обяви против включването на натурализирания американец Лоренцо Браун в състава за предстоящото Европейско първенство за мъже. Фернандес обяви позицията си на пресконференция по повод старта на баскетболен камп, който носи неговото име. Испания е сред съперниците на България на Евробаскет 2022 през септември.

 

„Вече казах какво мисля на президента на федерацията Хорхе Гарбахоса. Като капитан трябва да изкажа мнението си. Това не ми изглежда правилно. Научих от медиите, че този баскетболист е бил натурализиран, а няма връзка със страната“, коментира Руди Фернандес.

 

„Играл съм с Никола Миротич и Серж Ибака. Те също са чужденци, но са тренирали в испански младежки академии от малки и имат специално отношение с нашата страна“, добави Фернандес по повод родените съответно в Черна гора и Конго състезатели.

 

Руди Фернандес, който носи екипа на Реал Мадрид, взе отношение и по повод раздялата на клуба със старши треньора Пабло Ласо. Клубът изтъкна здравословното състояние на Ласо, който наскоро претърпя инфаркт, като основание за раздялата с него.

 

„Клубът е взел решение, което трябва да уважаваме. Пабло претърпя инфаркт в края на сезона, но вероятно е виждал шанс да продължи, а клубът има друга позиция“, каза 37-годишният баскетболист.

 

„Ние сме служители на клуба. Реал Мадрид е над всички нас, независимо дали си легенда или не“, завърши Руди Фернандес.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Испания, Реал Мадрид, Руди Фернандес
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи