Александър Везенков: Завърнах се да започна нещо ново


Александър Везенков: Завърнах се да започна нещо ново
(сн. Olympiacos B.C./Facebook)
16-09-2024 12:52 | BGbasket.com

Александър Везенков  и Олимпиакос се поздравиха с първото място на приятелския турнир в Крит. Българинът и неговите съотборници матираха Фенербахче във финала след 73:70. Крилото не изневери на стила си и именно във финалните акорди бе сред главните герои за гърците.

 

Българският национал остави на сметката си 15 точки, 6 борби и 1 асистенция за 27 минути престой на паркета. След финалния мач Везенков отбеляза, че се е завърнал в редиците на „червено-белите“ да започне нещо ново.

 

Извинение към съдията и публиката. Трябва да даваме пример, изгубих контрол, не трябва да се случва отново. Това не е в мой стил. Отсъждането в края беше правилно, а ако е било грешно, не трябваше да реагираме по този начин. Фенербахче е много труден съперник, знам, че ще играем с този отбор още в първия кръг от Евролигата. Това е трудна битка, не играхме добре. Нямаме извинения, искаме да спечелим трофея в този турнир и трябва да сме готови по най-бързия начин.

 

В защита не започнахме добре, но след това играхме силно от физическа гледна точка и удържахме Фенербахче до 70 точки. Трябва да работим върху нападението. Имаме много талантливи играчи, нещата трябва да се получат. Трябва да с намерим ролите, най-важно е отборът да побеждава", допълни той.

 

Искаме да играем правилен и печелиш баскетбол. Имаме много решения в офанзивен план, но и двама контузени високи играчи, които са сред най-добрите в Европа. Трябва да се превърнем в отбор.

 

Това, което се случи преди две години, си остава там. Не съм се завърнал да довърша нещо, а да започна нещо ново. Дойдох да спечеля всички титли. Ще се опитам да дам всичко от себе си, извинявам се отново“, завърши Везенков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Олимпиакос
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи