Хърватска няма да бъде домакин на предолимпийския турнир


Хърватска няма да бъде домакин на предолимпийския турнир
16-10-2007 13:13

Преди няколко дни в Загреб се проведе среща на Управителния съвет на Хърватската Федерация по Баскетбол, на която се взе решение, че страната няма да организира и да бъде домакин на допълнителния квалификационен турнир, който ще даде последните визи за Олимпиадата в Пекин.
Отборът на Хърватска е един от тимовете, които ще мерят сили и именно това е една от основните причини, изтъкната от ръководството на федрацията против провеждането на този турнир в Хърватска. Когато се разбра, че една от възможностите е източно европейската държава, в медиите започна да се коментира, че по този начин като домакини хърватите ще бъдат облагодетелствани и подпомогнати. С решението си ХБФ иска да избегне подобни спекулации.
Първоначално за домакикн се спрягаше Задар. Там в момента се строи огромна зала, която трябва да е готова до лятото, когато ще бъде и въпросният турнир. Но освен медийните спекулации, ХБФ не може да отговори на всичките условия и изисквания на ФИБА и поради това квалификации в Задар няма да има.
Фаворит за домакинстворо е Торонто, но е възможно турнирът да се проведе и в самия Пекин, като по този начин ще се спази правилото за неутралния терен.

Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи