Черно Море Еврохолд с поредна победа


Черно Море Еврохолд с поредна победа
Левен Белберов с 22 точки за Черно Море
22-10-2007 02:54

Отборът на Черно Море Еврохолд записа четвърта поредна робеда в първенството, като спечели срещу Рилски Спортист с 86-84. Това пък е трета драматична загуба за самоковци, които нямат загубен двубой с повече от 2 точки разлика.
Срещата започна с леко предимство за варненци, които поведоха с 9-4 в петата минута. Скоро гостите доближиха до 16-14, но в края на частта домакините отново дръпнаха с пет точки, 23-18 след десет минути. Във втората четвърт Рилски Спортист се опитваха да намалят изоставането си, но по-добрата игра на домакините не им позволи и така Черно Море Еврохолд се оттегли на почивката с аванс от девет точки, 43-34. Аугустинас Витас игра силно за домакините това първо полувреме с 12 точки и 10 борби, а за гостите Илко Нанев имаше 15.
В началото на третата част домакините поведоха с повече от 10 точки, но постепенно гостите се съвзеха и изравниха играта, което им позволи да намалят изоставането си до шест точки преди последните десет минути. До средата на последната част варненци водеха с повече от 10 точки. В последните минути играчите на Рилски Спортист успяха да намалят разликата, а в последните секунди тя стана две точки. Тогава Владимир Маринов отбеляза един от два наказателни удара три секунди преди края. След това Илко Нанев бе фаулиран секунда преди края, като изпусна първия и вкара втория наказателен удар, за да фиксира крайния резултат.
Това е нова поредна драматична загуба за отбора от Самоков, след поражението от Спартак Плевен с една точка и от Дунав 2007 с две миналия кръг. Въпреки напрегнатите последни секунди на мача, бронзовите медалисти от миналия шампионат заслужиха победата с по-добрата си игра през целия двубой.
Левен Белберов бе най-резултатен за домакините в този двубой с 22 точки. Маринов също се включи добре с 21 точки, 5 борби и 4 асистенции, а литовецът Витас завърши с 16 точки и 11 борби. За гостите от Рилски Спортист Илко Нанев направи добър мач с 20 точки и 9 борби, а Бранко Миркович добави 14. Добро включване от скамейката направиха Мартин Маринов и Андреан Илчев вкарали съответно 13 и 12 точки.
Следващият кръг Рилски Спортист ще се опита да вземе първа победа у дома срещу ЦСКА, а Черно Море Еврохолд ще гостува на Спартак в Плевен. Мачовете са в сряда.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ЕВРОХОЛД-РИЛСКИ СПОРТИСТ 

Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи