Балкан матира Черно море в третата част


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. НБЛ)

11-12-2020 20:50 | BGbasket.com

Балкан стигна до втората си победа в НБЛ за сезона, и втората взета като гост - във Варна срещу Черно море с 86:72.


След близо месец без мачове, ботевградчани имаха нужда от едно полувреме, за да настроят нещата, и за минути в третата четвърт решиха всичко. Черно море имаше някои добри моменти, но така и не успя да отговори на съперника в подкошието и в защита.


Играта вървеше доста спокойно в първите минути, като и двата отбора реализираха в подкошието сравнително лесно, докато стрелбата от разстояние все още им изневеряваше.


Черно море изглеждаше подготвен за предизвикателството срещу един от топ тимовете в НБЛ и хвърляше доста старания в двете фази на играта. Това обаче не бе достатъчно за младия тим на Галин Стоянов, за да държи дълго равенство.


Завръщането в игра на Митко Димитров, за първи път от октомври насам, даде нужния тласък на ботевградчани, за серия от 8-0 след средата на началната четвърт. Дебют за тима направи и новото попълнение Сияни Чембърс, който бързо показа реализаторски умения.


Балкан вкара и две тройки и поведе с 6 точки след 10 минути в доста лежерно темпо - 19:13.


Гостите поведоха с 9 в средата на втората част, преди Черно море най-после да се отпуши от тройката с поредни две.


Варненци спечелиха четвъртината и на почивката изоставаха само с 37:40.


В началото на второто полувреме домакините пропуснаха поредица от атаки, с които да изравнят, а Балкан се окопити скоростно в рехавата защита и отново се откъсна с 9 напред. Не бяха изминали и 4 минути от частта, когато ботевградчани направиха аванса си двуцифрен, пак силни в подкошието. Серията им стигна 11-0, а разликата - 15 точки.


Балкан бе абсолютен доминант в борбите, а неубедителният процент на Черно море не помагаше особено на домакините.


Варненци все пак показаха характер и не се дадоха без битка до края, като намалиха от 19 изоставането си до 12 точки, но опитният противник не остави поле за повече въпреки че на терена се появиха по-младите играчи.

 

Давонтей Джордан реализира 20 точки, Тахуан Ейджи добави 14, 13 - Дарко Балабан, а Димитър Димитров и Крис Минков съответно 11 и 10.

 

Георги Боянов записа 24 и 8 борби за Черно море, Александър Милов вкара 12, а Лъчезар Димитров отбеляза 8 и 5 откраднати топки. Варненци бяха без Мартин Стефанов и Цветомир Куртев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи