Лекар от Софиямед псува, заплашва, плюе и удря в зала


10-06-2021 17:08 | BGbasket.com

Освен с безапелационната титла на БУБА завършилото на 8 юни държавно първество за юноши до 19 години в столичната зала "Триадица" ще бъде запомнено и с арогантното поведение на лекаря от Софиямед Александър Цветанов, за когото казват, че е един от най-добрите коремни хирурзи у нас, и родител на дете от ЦСКА.

 

На почивката на двубоя между ЦСКА и Тунджа представителят на една от хуманните професии, този път в ролята на зрител на сина си, отиде на секретарската маса с уж невинен въпрос: „Може ли да наритам съдиите и какво ще ми направите, ако ги наритам“. Дежурният представител на БФ Баскетбол, в случая Тодор Иванов, му отговори, че е негово право да прави каквото си иска, но няма работа на секретарската маса. Този спокоен тон сякаш вбеси Цветанов, който започна да псува и да сипе люти закани и към моментния си опонент. „И тебе ще наритам. Познавам те много добре. Ти ще дойдеш в болницата. И с теб ще се случи това, което се е случило с майка ти (б.р. майката на Иванов почина през ноември в болница)...“, след което се опита да го наплюе (б.р. ясно се вижда във видеото от камерата, от която се излъчваше мачът). Естествената реакция на дежурния след тези неща е да вдигне ръка, но не е докосвал лекаря.

 

Повод за реакцията е едно отсъдено нарушение на състезател на ЦСКА две минути преди края на първото полувреме (вижте във видеото). Дори и да е съдийска грешка, трябва ли да има такава реакция? След намесата на охраната в залата Цветанов бе изведен.

 

В края на почивката, докато дежурният представител бе на служебния вход, лекарят издебна в гърба Тодор Иванов и му нанесе удар в главата, което се вижда и от охранителната камера в залата.

 

Всичко това има предистория. Този родител преди време имаше пререкания с една от баскетболните легенди на ЦСКА Любомир Амиорков, като и него е заплашвал и псувал, а според запознати е имал и други невъздържани прояви. За съжаление от БК ЦСКА не е имало никаква реакция.

 

За сравнение BGbasket.com ви дава един случай от преди години, но във футболния клуб на „червените“. Тогавашният ръководител на детско-юношеската школа Спас Джевизов е събрал родителите на децата след тяхно арогантно поведение към съдии и деца на съперниците и им е казал: „Ако разбера, че още веднъж имате подобно поведение, дори синът ви е да бъдещият Христо Стоичков, ще бъде освободен от клуба. Вие сте родители и трябва да бъдете пример...“

 

В баскетболната част от легендарния клуб обаче изглежда не мислят така. Потърпевшият Иванов е бивш служител на ЦСКА, треньор в клуба и отявлен цесекар. Именно той, заедно с настоящия президент Роберт Гергов, направиха цялата организация по откриването на зала „Румен Пейчев“ след ремонта на 20 януари 2013-аа г., когато се игра мач между ветераните на ЦСКА и Левски и в него взеха участие много легенди като Петко Маринов, Атанас Голомеев, Спас Натов, Георги Глушков, Георги Младенов, Милко Арабаджийски, Роберт Гергов, Юм Уандие, Ивайло Равуцов, Едуард Вълчев, Росен Барчовски, Любомир Амиорков, Станислав Станков и много други. Идеята залата на носи името на Румен Пейчев е точно негова.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи