Тони Дечев: По-скоро не ни достигна желанието за битка, отколкото баскетболните аргументи


Тони Дечев: По-скоро не ни достигна желанието за битка, отколкото баскетболните аргументи
(сн. НБЛ)
06-05-2022 10:14 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Ямбол Тони Дечев сподели мнението си след загубата от Рилски спортист у дома, която сложи и край на сезона за неговия тим:

 

„Това, което можем да кажем е, че трябва да съжаляваме за началото на мача. Неузнаваем отбор на Ямбол в нашата зала. Може би наистина момчетата, а и всички около нас, не вярваха, че можем да сътворим нещо и да победим отбора на Самоков. Започнахме много страхливо, с много грешки, просто катастрофална първа част. Всъщност, според мен, мачът свърши още там. В останалите три части, дали защото ние заиграхме по-добре или защото Самоков отусна педала, ние бяхме абсолютно равностойни и на моменти дори се приближавахме до десет точки разлика.

 

Естествено - категорична доминация на отбора на Самоков в подкошието - имат високи, атлетични момчета. Категорично спечелиха и борбата. Като че ли по-скоро не ни достигна желанието за битка, отколкото баскетболните аргументи днес, защото реално да вкараш на Самоков 83 точки си е нещо прилично, след първа част с 12 точки. Но в защита, както се случи и на мача в Самоков, ни липсваше, според мен, всякаква агресия, комуникация и въобще желание да се справим  малко по-добре в тази фаза на играта. Пожелавам на всички наши момчета да бъдат здрави, сезонът за нас приключи.  На Самоков естествено пожелавам успешни мачове до края на сезона.“

Капитанът Дарин Иванов допълни:

„За съжаление това беше последният ни мач. Мисля, че имахме сили за нещо по-добро. Изпуснахме някои победи в редовния сезон, които ни костваха по-предно класиране и възможност да играем с по-слаб противник. Смятам, че в първия мач в Самоков играхме доста под нашите възможности. Днес показахме друго лице, като изключим първата част. Не знам какво се случи. Мисля, че от прекалено желание да покажем различно лице, от това в мача в Самоков, малко прегоряхме. Но после се мобилизирахме и мисля, че направихме добър мач.

 

Сезонът го определям като добър. Младите играчи се развиха, което беше и целта. Искам да поздравя Тони Дечев, който прояви доста търпение тази година. Не е лесно да играеш с млади играчи и с неопитни американци. Но всички си свършихме работата. Предстои почивка и после ще видим какво ще стане в другия сезон. Искам да поздравя и публиката, която за пореден път доказа, че е една от най-добрите в България и до нови срещи. “

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Тони Дечев
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Comments
betway
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи