Балкан е шампион за шести път в историята си!


Балкан е шампион за шести път в историята си!
(сн. balkan-basket.com)
09-06-2022 20:51 | Мария Маринова

Балкан е новият шампион на България! „Зелените“ спечелиха шеста титла в историята си, след като тази вечер в „Арена Ботевград“ надвиха Рилски спортист с 66:54 и с 3-1 спечелиха серията в своя полза.

 

За последно домакините завоюваха златните отличия през 2019 година, отново в Ботевград и отново под ръководството на Небойша Видич. За първи път обаче това стана пред празни трибуни заради наказанието.


Рилски спортист пък завършва шампионата със сребърните отличия за втора поредна година.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО

 

Домакините започнаха мача с отлична успеваемост в подкошието и водени от Крисчън Джоунс, дръпнаха с 11:2. Трей Портър успя да намали разликата до 7, но дълго време единствено той успяваше да се разпише за отбора си. На два пъти Балкан повеждаше с двуцифрен аванс след това, като имаше възможност да направи такъв и в края на първата част. Тимът обаче изгуби топката в последната атака и Деян Карамфилов вкара тройка, с която намали за 18:23 след десет минути игра.

 

Подемът в играта на тима от Самоков продължи и през втория период и след 6 поредни точки тимът стигна до пълен обрат – 24:23. Повече от четири минути след началото на частта баскетболистите на Небойша Видич нямаха кош от игра. Съперникът им обаче също направи някои пропуски и те успяха да си върнат водачеството почти веднага. Балкан завърши полувремето със серия от 19:3 и на почивката се откъсна с 42:27.

 

Тройка на Димитър Димитров даде старт на третата четвърт, а малко след това Крисчън Джоунс направи аванса на техния тим двуцифрен – 47:27. Павлин Иванов даде импулс на отбора си и три минути преди края на частта разликата падна до 13. Последва размяна на кошове, а преди заключителния период тимът от Ботевград бе напред с 56:41.

 

Резултатността продължи да бъде доста ниска и в началото на последната четвърт, което работеше в полза на Балкан. Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров обаче не се отказаха и четири минути преди края намалиха за 50:59. Домакините обаче не допуснаха разликата да падне още и триумфираха с титлата. В последната минута Видич пусна на паркета и по-младите момчета в отбора.

 

Най-резултатен за успеха бе Амад Рори със 17 точки. Крисчън Джоунс, който бе избран за MVP, завърши с 15 точки и 13 борби, а 10 отбеляза Дивон Уошингтън.

 

За Рилски спортист Павлин Иванов реализира 22, а с 9 точки и 9 борби се отчете Трей Портър.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Рилски спортист
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи