Людмил Хаджисотиров: Играхме феърплей от началото до края


Людмил Хаджисотиров: Играхме феърплей от началото до края
(сн. balkan-basket.com)
09-06-2022 22:42 | Мария Маринова

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров коментира загубата на отбора си от Балкан във финалната серия на НБЛ. Ето какво каза той за BGbasket.com след последния мач в Ботевград:

 

„В този мач мисля, че играхме по-твърдо, през втората част дори поведохме. Много бързо ни свириха фаулове, за мен има доста спорни отсъждания. Реално ние 6 минути преди края на втората част бяхме в бонус, от там те започнаха да изпълняват всички фаулове и много лесно се натрупа разлика от 15 точки. Имаше наши грешки в защита, те вкараха трудни кошове. След това през второто полувреме третата част е равна, а четвъртата я печелим, но когато стане разлика от 15 точки на полувремето е много трудно.

 

Искам да поздравя отбора на Балкан Ботевград, целия град и феновете, защото го заслужават. Те имаха страхотна подкрепа. Искам да благодаря на нашите фенове и на всички хора, които ни подкрепяха през годината, на щаба ми, защото направихме много силна втора поредна година с две спечелени купи.

 

Не ни достигнаха неща на финала. Видя се, че много искахме да спечелим, но има неща, които зависят от нас и такива, които не зависят от нас, като разтежението на Трей Портър. За него изобщо не сме говорили, защото не търсим извинения, но не бяхме в оптималното си състояние.

 

Не знам какво ще става от тук нататък. Ще си починем първо, след това ще решим, просто в момента има прекалено много неща. Ние играхме феърплей, играхме здраво нормално, винаги и навсякъде. В началото на мача направихме комбинация, на която сменихме името вчера на тренировка. Те знаеха името и комбинацията, когато започнахме мача. Не мога да премълча това, защото не е коректно.

 

Ние играхме феърплей от началото до края, защото за нас дали губиш или падаш в мачовете, трябва да го правиш с достойнство. Това не е ОК, но за това не са виновни феновете на Балкан. Отново ги поздравявам – страхотна публика и подкрепа. Пак поздравявам и отбора си за силния сезон – въпреки че загубихме финала, момчетата могат да бъдат с високо вдигнати глави.“

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Людмил Хаджисотиров, Рилски спортист, НБЛ - мъже
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Comments
betway
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи