Господинов: Ще сменим курса със смяна на поколенията


Господинов: Ще сменим курса със смяна на поколенията
25-06-2022 11:17 | BGbasket.com

Новият старши треньор на Монтана 2003 Николай Господиновкоментира жребия за новия сезон в Адриатическата лига, изтеглен в петък.

 

Монтана попадна в група А заедно с Будучност (Черна Гора), Плей Оф (Босна и Херцеговина), Бановичи (Босна и Херцеговина), Дуга(Сърбия) и

Загреб (Хърватия).
"След напускането на трите ни основни състезателки Димана, Хриси и Вики, които имаха огромен принос за успехите на клуба в Адриатическата лига и българското първенство ние сме принудени да сменим курса и да тръгнем в друга посока, а именно смяната на поколенията и подмладяване на отбора.
 
Клубът ще заложи на млади български състезателки, плюс няколко опитни такива от миналият сезон. Ще се опитаме да им дадем шанс да се докоснат до магията наречена Адриатическата лига и да усетят разликата в стиловете на баскетбол.
 
За да бъдем конкурентноспособни на другите отбори от Адриатическата лига и да отговаряме на нивото на лигата, и младите български състезателки да имат лидери които да ги водят, най-вероятно ще се опитаме да привлечем класни чуждестранни попълнения на позициите, на които имаме крещяща нужда.
 
Надявам се да се получи един хубав сезон, изпълнен с много интересни мачове, и сезон без прекъсвания и проблеми заради COVID," заяви Господинов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи