До 1 септември е срокът за заявки за първенствата при подрастващите


До 1 септември е срокът за заявки за първенствата при подрастващите
(сн. Николай Христов)
28-06-2022 14:28 | Мария Маринова

До 1 септември клубовете ще могат да подават заявки за участие в Държавните първенства при подрастващите. Това стана ясно след днешното заседание на Управителния съвет на БФБ.

 

УС прие и на второ четене промените в правилата за провеждане на шампионатите, а пред BGbasket.com един от членовете Иван Ценов коментира и решенията.

 

„Промените са доста. Най-същественият момент е, че до 1 септември е крайният срок за заявки. Тогава Спортно-техническата комисия заедно с Треньорската трябва да направят разпределението във всяка дивизия, системата и т.н. Ние сега приехме само грубо рамката на първенството. След това в зависимост от броя на заявките ще трябва да се определят по-подробно нещата“, заяви Ценов.

 

Очаква се да има общо около 30 първенства и турнири при момчетата и момичетата, като отново ще има Елитни групи, Първа дивизия и надпревари за Купите в отделните възрасти.

 

Освен това, по информация на BGbasket.com, във всички финални турнири в първенствата вече ще участват по осем отбора, с изключение единствено на тези при 12-годишните. При U15 и U16 пък ще бъде премахнато ограничението за използване на различни петици през първото полувреме.

 

УС прие и леко завишение на размерите на хонорарите на длъжностните лица, обслужващи състезанията по баскетбол за сезон 2022/2023.

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Comments
betway
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи