Васил Евтимов: Просто казах на момчетата, че се гордея с тях


Васил Евтимов: Просто казах на момчетата, че се гордея с тях
(сн. НБЛ)
08-05-2022 21:13 | BGbasket.com

Наставникът на Черноморец Васил Евтимов даде последния си отзив след мач за сезона в НБЛ. Той коментира загубата от Спартак Плевен и отпадането на бургазлии в четвъртфиналите на шампионата:

 

„Просто казах на момчетата, че се гордея с тях. Страшно съм доволен от тях. Просто е трудно да играеш три мача за седмица, когато имаш само шест човека на разположение. Андрей Иванов беше най-добрият играч на България за април и направи уникални мачове, просто днес беше изморен. Аз не мога да му кажа „защо не играеш?“. Днес двама играчи играха добре – Тихомир Желев и Георги Боянов. Аз след миналия мач казах, че Желев няма как да вкара само три точки и той избухна с 8 тройки. Когато кажа, че той е най-добрият стрелец в България, аз наистина го мисля и днес го доказа.

 

Казах на момчетата, че искам да излязат с високо вдигната глава. Няма отбор в България, който да играе с толкова малко хора и да има успехите, които ние имахме тази година. Страшно съм доволен, независимо какво ще стане догодина.

 

Всичко за бъдещето зависи от нашето ръководство – какво те искат да направят за догодина. Мисля, че стъпката може да бъде направена. Всички сме си взели поуки, нещата, които станаха, се надявам да не се повтарят догодина. Това трябва да се оправи на всяка цена.

 

Искам да поздравя публиката в Бургас, защото те ни подкрепяха до последно. Това казах и на един от младите играчи – не ме интересува резултатът, искам да играят до последно. Просто исках те да се стараят, за да знаят всички в залата и пред телевизорите, че моите момчета са си оставили сърцата на терена.

 

Мисля, че след този сезон съм по-добър треньор. Има много неща, на които да се уча. Старая се и се развивам, надявам се догодина да съм по-добър.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Васил Евтимов, Черноморец, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи