НБА мечтата на Гершон Ябуселе е факт


НБА мечтата на Гершон Ябуселе е факт
(сн. fiba)
18-08-2024 21:45 | BGbasket.com

Гершон Ябуселе смени своята клубна принадлежност. НБА мечтата на французина вече е факт. Тежкото крило ще брани честта на Филаделфия Севънти Сиксърс, съобщава Ейдриън Войнаровски от ESPN. Според известния журналист крилото и тимът от щата Пенсилвания постигнаха сделка за следващия сезон на стойност 2.1 милиона долара.

 

 

 

 

Френският национал прекара последните три години в Реал Мардид, където си извоюва статута на една от най-големите звезди в Европа. Все пак в последните дни се появиха слухове, че пътят му за завръщане отвъд океана отново е открит. Роденият в Дрьо играч имаше още година от своя договор с испанците, който в крайна сметка няма да изпълни.

 

 

 

През миналия сезон Ябуселе бе сред лидерите, които изиграха ключова роля за спечелването на златния требъл – Лига Ендеса, Купата на Краля и Суперкупата на Испания, както и за среброто в Евролигата. Сребърният медалист с Франция от Олимпийските игри в Париж финишира със средни показатели от 10.5 точки 4.8 борби за 27 мача в турнира на богатите, докато в испанския елит се отчете с по 9.1 точки, 3.1 овладени под двата ринга топки и 1.0 асистенция за 32 срещи.

 

Една от звездите на френския баскетбол остави сериозна следа в Реал, спечелвайки един трофей в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент. Срещу името му с „белите“ личат още една титла и две суперкупи на Испания.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Basketballmaniacs (@basketballmaniacs_)

 

 

Преди това 28-годишният баскетболист е защитавал още цветовете на френските Роан, Руан и АСВЕЛ Вильорбан, както и на китайските Шанхай Шаркс и Нандзин. Кариерата му преминава още през Бостън Селтикс и Мейн в Лигата за развитие към НБА. В колекцията си с АСВЕЛ има една шампионска титла в Лига Про А и една Купа на Франция. 203-сантиметровият стрелец е избран именно от „келтите“ в Драфта под №16 през 2013 година.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Грешон Ябуселе, Филаделфия Севънти Сиксърс, Реал Мадрид
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи