Балкан U13 с две победи и две загуби в Европейската лига


Балкан U13 с две победи и две загуби в Европейската лига
(сн. БК Балкан)
16-09-2024 15:41 | BGbasket.com

Баскетболистите на Балкан U13 записаха две победи и две загуби в първия за сезона турнир от Европейската младежка баскетболна лига (ЕМБЛ). Надпреварата се проведе в края на изминалата седмица в Будапеща, Унгария.

 

Момчетата на Клаудия Пенкова започнаха с поражение от словашкия Братислава с 51:81, след като рано допуснаха изоставане и направиха много грешки в мача. Най-резултатен за „зелените“ бе Димитър Гавалюгов с 23 точки и 7 борби, Деян Хараланов отбеляза 11 точки.

 

Последва тежка загуба от сборен отбор на Будапеща28:123, отново след много грешки, като нито един от играчите не завърши с двуцифрен актив.

 

Първата победа на Балкан дойде срещу друг унгарски тим – MAFC, със 79:63. Българският отбор рано се откъсна в резултата и задържа преднината си до последно.

 

Много силно отново игра Димитър Гавалюгов, който избухна с 44 точки и 12 борби. Ивайло Коцев записа 11 точки и 7 борби.

 

В последния си мач в Унгария „зелените“ се наложиха убедително над Дебрецен със 76:44 след нов впечатляващ дабъл-дабъл на Гавалюгов – 37 точки и 13 борби. Деян Хараланов реализира 13 точки.

 

Димитър Гавалюгов бе избран в Идеалната петица на турнира, докато Деян Хараланов бе отличен за MVP от отбора на Балкан, тъй като по традиция организаторите винаги връчват такива призова на по един играч от всеки тим.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи