Филип Виденов: До последно нямаше яснота какво ще стане с Черноморец


Филип Виденов: До последно нямаше яснота какво ще стане с Черноморец
18-09-2024 15:03 | BGbasket.com

Изпълнителният директор на Българската федерация по баскетбол и към момента изпълняващ и функциите на президент Филип Виденов коментира пред basketball.bg промените в мача за Суперкупата на България. Както стана ясно, носителят на Купата Черноморец информира НБЛ и БФБ, че отказва участие в двубоя срещу Рилски спортист и така неговото място ще заеме финалистът в турнира Спартак Плевен.

„В Черноморец имат проблеми, поради които нямат възможност да участват в мача за Суперкупата. Благодарим на Спартак Плевен за готовността да се включи в срещата, защото до последно нямаше яснота какво ще стане с Черноморец. Спартак получава право да вземе участие в мача като финалист в турнира за Купата. До 20 септември е срокът за изчистване на задължения по финансовия феърплей и всякакви други. Очакваме днес или утре да го направят и се надяваме, че няма да имат проблеми от тази гледна точка“, заяви Виденов.

„Графикът на Спартак е много натоварен, тъй като имат международни мачове на 25 и 30 септември, но проявиха желание да играят на 28 септември, за което им благодарим. Въпреки промяната, според мен, ще стане интересен и хубав мач за феновете“, уверен е той.

Двубоят за Суперкупата на България ще се проведе на 28 септември (събота) от 19:00 часа в „Арена Самоков“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Филип Виденов, Черноморец, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи