Константин Папазов: Можем да предложим себераздаване и душа


Константин Папазов: Можем да предложим себераздаване и душа
(сн. НБЛ)
13-10-2024 00:45 | Деляна Кадиева

Левски намери пътя към първата си победа през новия сезон в Sesame НБЛ. “Сините“ пребориха Шумен с 96:91 в зала „Триадица“. Старши треньорът Константин Папазов изказа задоволството от победата на столичния тим и говори повече за привличането на Андон Вачев.

 

Водихме със 17 точки – при 66:49. За да стане такава разлика, значи съперникът е грешал и сме имали висока успевамост, така че при отбори, които са с изравнени възможности, а аз смятам, че сме такива… Мисля, че като индивидуалности гостите имат доста добра селекция и добри американски играчи. Виждате колко силно игра Баръш Мустафа, който в решаващи моменти се появяваше и ги връщаше във всички моменти, в които правихме разлика. Той е 4/6 при стрелбата от тройката. Има неща, върху които трябва да работим. Аз се радвам, че след драматичната загуба в Пловдив се събрахме и контролирахме мача в по-голямата му част.

 

Имаме нов играч в лицето на Андон Вачев, който още не е свикнал с някои основни наши изисквания, които ще се случат с времето. Доволен съм, за нас всеки мач ще бъде битка. Срещу всеки ще се опитаме максимално да се противопоставим, ние сме единственият отбор, който не може да си позволи чужденци, но пък българите играят с толкова себераздаване  и душа, че затова получават и такава подкрепа от хората. Ние това можем да предложим, отборът е спасен с изключително себераздаване от тези момчета и компромиси. Така ще бъде през целия сезон“, добави той.

 

„Знам, че в един момент ще можем да съжаляваме за тази разлика, която пропиляхме в този мач, но в крайна сметка е важна победата. Пет минути преди края поведохме с 85:70, но Бено Зецич е много добър състезател и се нагърбваше. Много съм доволен от победата, защото ако втори път бяхме загубили нещастно, както стана в Пловдив, щеше да дойде в повече. На този отбор освен характера, който проявява, му трябват и такива победи за награда заради това, което прави.“

 

Вачев ще трябва да се включи, виждате, че Димитър Маринчешки имаше възможност да го отмори. Вачев ще бъде много полезен във времето и на отбора, и заради това на Маринчешки да му се редуцира времето, за да го използваме максимално пълноценно в по-кратък период.

 

От мача с Рилски спортист след седмица очаквам да се борим. Трябва да бъдем обективни, мачът на 100% зависи от гостите колко сериозно ще подходят. Там трудно може да се разчита на подценяване. Има абсолютна доминация на единия отбор като класа, но ние ще играем баскетбол и ще се стараем радваме хората, които идват в залата да ни подкрепят. Много сме им благодарни за подкрепата, тъй като присъствието им и всеки лев е безценен. То ни дава още по-голяма увереност“, завърши Папазов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски, Константин Папазов, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи