Трима българи на семинар в Нови Сад


Трима българи на семинар в Нови Сад
Любомир Минчев
18-07-2007 14:10

Трио български треньори заминават на семинар за два дни в сръбския град Нови Сад. Както е известно в момента там се провежда Световно първенство за юноши до 19 години.

Наставника на Левски Любомир Минчев заедно с Иван Костурков и Христо Ценов ще слушат лекции на известни специалисти като между тях се откроява името на най-успешния баскетболен треньор през последните години Желко Обрадович.

Лекции още ще четат Александър Джикич, който е един от асистентите на Минесота в НБА, треньора на Франция под 19 Ричард Билант, на САЩ Джери Уейнрайт, на Австралия Мартин Кларк, треньора на ФМП Железник Владан Вукоичич, както и още няколко сръбски специалисти.

Любомир Минчев води представителния отбор на Левски през изминалия шампионат и достигна до финал за купата на България, Иван Костурков след като завърши състезателната си кариера в Португалия вече е наставник за втори пореден сезон, а Христо Ценов работи в баскет академията „Овергаз Баскет”.
Тримата българи ще имат възможност наред с лекциите в петък да наблюдават и срещите от Световното за юноши, което продължава до неделя.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи