Васко Евтимов обмисля предложения от Шоле и Реджо Емилия


Васко Евтимов обмисля предложения от Шоле и Реджо Емилия
Васил Евтимов (сн. Gong.bg)
19-11-2008 10:36

Българинът с френски паспорт Васил Евтимов заяви вчера по време на мача на Левски и Фершпед Работнички, че обмисля предложения от френския Шоле и италианския Реджо Емилия. Засега везните накланят към френския отбор, тъй като играят в първа дивизия на своята страна.
 
Изчакващ изгодни оферти, Евтимов започна тренировки с отбора на Левски от началото на сезона. Така той бе картотекиран при „сините” и дори има 5 изиграни мача. В тях 208-сантиметровият баскетболист се представя много добре и до този момент е най-полезен за тима си с най-голям коефициент от 24.2 средно на мач.
 
Евтимов бележи по 15.8 точки и хваща по 10.6 борби на мач този сезон. В три от срещите си той направи дабъл дабъл, а само в мача с Лукойл Академик не успя да постигне двуцифрен брой точки. За съжаление той играе леки контузии в лявата ръка и едната пета, които му пречат да бъде още по-силен в изявите си. Поради тази причина Евтимов пропусна домакинството на Левски снощи срещу македонския Фершпед Работнички.
 
Баскетболистът игра за Групо Капитол Валядолид миналата година, но отборът му не успя да запази мястото си в елитната дивизия на страната. След сериозна финансова криза двете страни се разделиха като Васко има да получава пари от престоя си в този испански клуб.
 
Шоле също са изиграли 7 срещи, но от френската Про А. От тях те са спечелили само 2 и това им отрежда 12-о място в класирането от 16 отбора. Тимът търси подкрепата на Евтимов, въпреки наличието на четирима американски баскетболисти в състава си.
 
Реджо Емилия е отборът, в който се подвизава бившия играч на Лукойл Академик Браянт Смит. До този момент те вървят много добре в първенството на италианската Лега Дуе като са на крачка от челото. Отборът носи звучното име Тренквалдер и има 4 победи и 3 загуби, което ги класира на шесто място в класирането на този шампионат.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи