Глушков и Антич проведоха разговор за съвместната лига


Глушков и Антич проведоха разговор за съвместната лига
(Сн: LAP.bg, архив)
08-06-2020 16:42 | Мария Мицова

Президентите на Българската и Македонската баскетболни федерации - Георги Глушков и Перо Антич - проведоха виртуална среща днес, за да обсъждат осъществяването на идеята за съвместна лига с отбори от двете държави.


В следващите дни двете федерации ще се допитат до клубовете, за да разберат техните намерения. Лигата ще търси поне осем участника за първия си сезон, като към момента за този дебют е малко вероятно да се осъществи включването на гръцките отбори.


От македонска страна двата участника в Адриатическата лига няма да имат проблем за новата лига, тъй като не участват в местното първенство. Интерес е изявил още един състав от западната ни съседка.


Не така обаче стои въпросът за българските тимове, тъй като БФБ държи да поддържа силно вътрешно първенство, паралелно с лигата.


В тази връзка клубовете у нас ще бъдат попитани в следващите няколко за намеренията им за евротурнирите, организирани от ФИБА. Балкан има квота за Шампионската лига, но се очакват заявките на отборите, желаещи да опитат късмета си във ФИБА Къп.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи