Глушков и Антич проведоха разговор за съвместната лига


Глушков и Антич проведоха разговор за съвместната лига
(Сн: LAP.bg, архив)
08-06-2020 16:42 | Мария Мицова

Президентите на Българската и Македонската баскетболни федерации - Георги Глушков и Перо Антич - проведоха виртуална среща днес, за да обсъждат осъществяването на идеята за съвместна лига с отбори от двете държави.


В следващите дни двете федерации ще се допитат до клубовете, за да разберат техните намерения. Лигата ще търси поне осем участника за първия си сезон, като към момента за този дебют е малко вероятно да се осъществи включването на гръцките отбори.


От македонска страна двата участника в Адриатическата лига няма да имат проблем за новата лига, тъй като не участват в местното първенство. Интерес е изявил още един състав от западната ни съседка.


Не така обаче стои въпросът за българските тимове, тъй като БФБ държи да поддържа силно вътрешно първенство, паралелно с лигата.


В тази връзка клубовете у нас ще бъдат попитани в следващите няколко за намеренията им за евротурнирите, организирани от ФИБА. Балкан има квота за Шампионската лига, но се очакват заявките на отборите, желаещи да опитат късмета си във ФИБА Къп.

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
betway
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи