Росен Барчовски обясни за отсъстващите в националния


Росен Барчовски обясни за отсъстващите в националния
(сн. БФБ)
07-06-2023 15:28 | Мария Маринова

Здравословни са причините за отсъствието на някои от най-опитните играчи в мъжкия национален отбор за предстоящия лагер и квалификации през лятото. Това призна пред BGbasket.com старши треньорът на тима ни Росен Барчовски:

 

„Аз никога не коментирам кого взимам и кого не, но в случая имах желание за Йордан Минчев, само че има писмо от агента му и от него до федерацията. То е от може би преди месец и е, че няма да може да участва в националния отбор, тъй като има нужда да се възстанови, след като е претърпял няколко контузии и операции. Не иска да се провали още един сезон занапред, както и бъдещето му, т.е причините са здравословни“, заяви Барчовски.

 

„Същата е причината за Христо Захариев. Лично говорих с него. Те бяха едни от първите, които ми бяха в главата, но това е проблем“, добави националният селекционер.

 

Барчовски: Чавдар направи жест в последната квалификация, но вече щеше да е издевателство

 

„При Станимир Маринов е заради контузиите, получи такава и в националния отбор. Аз вече се притеснявам за този човек. Не искам да съм причина и да настоявам. Той винаги е откликвал, но така се случва при него, че точно по време на националния отбор става контузия. Това се отразява и на клубния му отбор. Отнасям много критики и прецених, че е по-добре да се възстановява. Специално за тримата причините са само здравословни. Не са свързани с моето желание“, каза още той.

 

Барчовски обаче заяви, че друг играч също няма да се присъедини към мъжкия национален отбор през лятото: „Беше поканен и Борислав Младенов, но мениджърът на националния отбор Тодор Колев е разговарял с него. Той е казал, че лятото има други планове. Насила не искам да каня никого, въпреки че в наредбата изрично са написани правила за много сериозни наказания, лишаване от състезателни права и глоби към клубовете, при неявяване на подготовка и мачове на националния отбор. Аз от тази наредба не желая да се възползвам. След мен някой треньор може да го прави. Моето желание е да работя с хора, които са мотивирани. Да докараш някой насила, не е работа."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи