Отказаха стипендия на млад талант


Отказаха стипендия на млад талант
Андрей Петков
24-08-2017 17:05 | BGbasket.com

Директорът на частното училище Uwekind Сарина Филева сигнализира за отказ на Министерството на образованието и науката да изплати стипендия на един от талантливите спортисти от нейното учебно заведение - Андрей Петков.

 

Гардът на БУБА и Спортни таланти стана топреализатор на училищното първенство през миналия сезон.

 

Като такъв, той си спечели и целогодишна стипендия. Според писмото, изпратено от МОН до родителите на Андрей обаче, такава няма да бъде изплащана, тъй като Петков не учи в държавно заведение.

 

Ето и публикацията на госпожа Филева във Facebook:
"Днес съм тъжна и много ядосана! Мисля, че повечето от Вас разбраха, че през пролетта нашите ученици станаха 4-ти (!!!) по баскетбол в България. От много години софийски ученически отбор не е успявал да влезе в "четворката".. Е, нашите момчета успяха - без резервен отбор, с много хъс, упоритост и умора... Андрей Петков беше най-добър реализатор на турнира на ученическите игри по баскетбол (означава, че е вкарал най-много кошове) и получи от организаторите награда - стипендия за 1500 лв. за следващата учебна година. След като родителите му подадоха необходимите документи към МОН.... - получиха ОТКАЗ! Анди се оказа, че няма как да бъде даровит, защото учи в ЧАСТНО училище - нашето училище Увекинд. И преди да скокнат разни хора и да кажат, че той е син на богаташи, които са си дали детето в частно училище (нека им), ще спомена, че той е част от обикновено, прекрасно семейство и учи в Увекинд безвъзмездно, защото е много даровит! Качвам и отказа на МОН - смятам, че това е дискриминация на едно страхотно и много даровито момче! И ми се иска да знам къде все пак ще отидат тези 1500 лв.? Ние бихме били благодарни ако ги получи следващият по успех в турнира..., но май не вярвам..
Анди, ние те обичаме и вярваме, че те очаква страхотно бъдеще! С или без тази стипендия!"

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спортни таланти, БУБА, Андрей Петков
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи