Прогнозите на Бойко Младенов: Рилецо изтегли късата клечка в плейофите


Прогнозите на Бойко Младенов: Рилецо изтегли късата клечка в плейофите
Снимка: LAP.bg
27-04-2018 13:34

Утре стартират плейофите в мъжкото баскетболно първенство. Преди това, ние от BGbasket.com, отново се доверихме на бившия национал Бойко Младенов, който даде своите прогнози за сериите в 1/4-финалните сблъсъци. Играе се до две победи от три мача.

 

Балкан - Академик София
За Балкан е предимство, че играе с Академик София. Баскетболистите на Небойша Видич ще дадат максимума от себе си в тези срещи и ще спечелят с 2-0 победи. Отборът е в много добра форма. Не смятам, че ще се стигне до трети мач, дори да има някакво подценяване. Играчите и на двата отбора ще бъдат изключително мотивирани в тези срещи, но в плейофите най-важното е да имаш опит. На младите момчета на Жоро Давидов ще им бъде много трудно да вземат една победа. Очаквам в мача, в Правец да не участват всички играчи на Балкан, но дори така няма да се получи изненада в серията.
Фаворит: Балкан

 

Левски Лукойл - Черно море Тича
Имайки предвид състоянието на Черно море в края на шампионата, не мисля, че отборът ще успее да спечели мач от серията. Да, със сигурност се играе трудно във Варна, на играчите на Левски ще им бъде малко по-тежко в зала "Христо Борисов", но те са достатъчно мотивирани и имат цел - да спечелят. Струва ми се, че варненци приключиха сезона малко по-рано. Още е рано за плажове, но настроението в Черно море е по-ваканционно. Баскетболистите на Дарин Великов няма да успеят да се противпоставят на Левски нито в първия мач, нито при домакинството си във втората среща. Основният коз на Левски е опитът на играчите. Всички са играли много такива важни мачове в плейофи. Дори тези, които стоят на пейката или не попадат в групата, са ставали шампиони. Това е много важно в този етап на първенството.
Фаворит: Левски Лукойл

 

Академик Бултекс 99 - Ямбол
Пак серия, която ще приключи с 2-0 победи за Академик Бултекс. Пловдивчани играят много силно, но понякога се дънят във важни мачове. Те имат опитни играчи, но имат и такива, които са много добри баскетболисти, но без опит в плейофи. Не е невъзможно да загубят гостуването си в Ямбол, но най-вероятно серията ще завърши в два мача. Ако все пак Ямбол успее да спечели втория мач, основните козове на тима ще бъдат домакинството и опитните играчи. Иван Чолаков разполага с опитни състезатели, които са играли плейофи. В залата ще има доста хора, които ще подкрепят отбора. Трудно е да се каже, че Ямбол ще победи, но пък очаквам вторият мач да е доста интересен.
Фаворит: Академик Бултекс 99

 

Рилски спортист - Берое
Това ще е единствената серия, в която ще се изиграят три мача. Берое набира сили. Любомир Минчев привлече много добри и опитни играчи в състава си. Имат и достатъчно състезатели, които да влизат и да помагат от пейката. Имайки предвид непостоянната игра на Рилски спортист като домакин, напълно възможно е Берое да спечели серията. Смятам, че тимът от Стара Загора има силите да отстрани Рилецо. Ще надделее с 2-1 победи. Първата среща в Самоков ще е много оспорвана, въпреки, че домакините не са много убедителни в собствената си зала. Възможно е, ако загубят мача в Самоков, играчите на Людмил Хаджисотиров да не успеят да се върнат в серията. Разполагат с много опитни играчи. Въпросът е, че ако се стигне до трети мач, те няма да могат да издържат физически. Разчитат страшно много на Данчо Бозов, но с тези мачове през ден ще му бъде трудно да е във форма. Не знам кой може да го замени на терена. Рилски изтегли късата клечка с това класиране. Общо взето мачът в Стара Загора ще бъде тежък и за двата отбора и той ще реши крайния победител в серията.
Фаворит: Берое

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Бойко Младенов, Рилски спортист, Берое, Левски Лукойл, Черно море Тича, Ямбол, Академик Бултекс 99, Балкан, Академик София, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи