Любо Минчев: Имахме какво да губим


Любо Минчев: Имахме какво да губим
(сн. LAP.bg)
13-09-2018 20:32 | BGbasket.com

Старши треньорът на българския национален отбор Любомир Минчев коментира страхотната победа на отбора ни срещу Франция в световните квалификации. Ето какво каза той след мача в "Арена Ботевград":

 

"Аз не съм променял много неща като принципи. Имаше тактически указания какво да правим в определени ситуации на нисък пост. Емоциите, ентусиазмът, че играем срещу такива играчи, може би стимулира момчетата. Опитахме се да ги форсираме да играем 5 на 5, момчетата си свършиха работата, не им дадохме доста борби.

 

Всеки отбор има спадове, най-добрите не позволяват те да са големи. Ние също допуснахме днес елементарни грешки. Радвам се, че удържахме до полувремето и направихме по-малко грешки. През цялото време повтарях, че не трябва да се надвкарваме. Трябваше да ги ограничим. И в подготовката, и на полувремето, и на таймаутите акцентирах върху защитата. Последната минута и половина не си вкараха отворените стрелби.

 

Може би трябва да съжаляваме за мачовете, които загубихме в първата фаза с по една-две точки. Но и не бяхме в целия си състав тогава нито един път, освен във Финландия. Сега Чавдар липсва, но успяхме като отбор. Ние нямаме 20-30 състезатели като Франция, кръгът от водещи играчи е стеснен.

 

Това е задължение. Ние имахме какво да губим, затова трябваше да спечелим. Трябваше да играем заради имиджа, него можеше да загубим. Това мисля постигнахме. Оттук-нататък задълженията и очакванията стават по-големи."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Любо Минчев, България, Франция, Световно първенство 2019
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи