Левски разстреля Лукойл и титлата ще се решава в пети мач


Левски разстреля Лукойл и титлата ще се решава в пети мач
(сн. lap.bg)
31-05-2014 19:41

Сините със супер стрелба от тройката, изравниха финала на 2-2


Левски и Лукойл Академик ще решават титлата у нас в пети двубой за втора поредна година. Днес в зала "Универсиада" левскарите буквално разстреляха съперника и спечелиха с резултат 95-78. Така серията бе изравнена на 2-2 победи, а във вторник (3 юни) в Самоков ще бъде излъчен и шампионът. Този двубой ще се ръководи от чуждестранни съдии. В мач №4 Левски направи решителна серия в края на първото полувреме, след която Лукойл просто нямаше отговор. "Сините"доминираха след това и не позволиха на съперника нито за момент да ги доближи.

 

Както и в миналия мач, и сега двата тима не започнаха добре в защита. Те си бележеха често в начало, а в един момент левскарите взеха аванс от 3-4 точки и го държаха до края на първата част. Втората започна по-добре за гостите, които главно благодарение на Аландо Тъкър съумяха да поведат. Точно след средата й обаче Левски започна да пази зонова защита и това даде ефект. За последните четири минути и половина "сините" направиха серия от 19-2 и така взеха преднина от 13 точки на почивката. Разликата бе натрупана и благодарение на стрелбата от тройката, като домакините имаха 9 успешни от 14 опита срещу 4 от 10 за Лукойл Академик.

 

В първите минути от третата част домакините поддържаха преднината си, но в един момент направиха серия от 9-0 и тя мина границата от 20 точки. След това се държеше около нея, а с тройка на Чалмърс в последната секунда на третата част Левски поведе с 23 и на практика си реши мача. В тази четвърт домакините бяха 4 от 6 от тройката.

 

В последните десет минути срещата се доиграваше. Вече бе ясно, че Левски печели двубоя и затова и гостите пуснаха в игра и Крис Минков и Николай Грозев. Левскарите пък спряха да вкарват толкова често, но те си бяха свършили работата. В края и Тити Папазов пусна на терена Камен Атанасов и Евгени Хаджирусев.


Общо в двубоя Левски успя в 14 от 26 опита от тройката за 54%, а гостите бяха 7 от 19 за 37%.


Супер мач за победата изигра Христо Захариев, който завърши с 23 точки, всичките до третата част. Лайънъл Чалмърс се отчете с 22 точки, а 19 вкара Брандън Хийт.


За гостите Аландо Тъкър завърши с 20 точки и 6 борби, а Димитрис Вергинис добави 11 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Левски
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи