Академик срази Балкан и върна серията в Ботевград


Академик срази Балкан и върна серията в Ботевград
(сн. balkan-basket.com)
06-05-2022 20:43 | BGbasket.com

Трети решителен мач ще определи кой от Балкан и Академик Пловдив ще се класира за полуфиналите в Националната баскетболна лига през този сезон. Опрени до стената след загубата в първия кръг, играчите на Йордан Янков изравниха серията на 1-1 победи, след като тази вечер в зала „Сила“ сразиха  своя опонент с 87:72 след силно второ полувреме.

 

Баскетболистите на Небойша Видич ще са домакин на третия двубой заради второто си място в редовния сезон, като срещата ще е в понеделник в Ботевград. Победителят от нея ще играе срещу Левски на полуфиналите.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Домакините вкараха 7 безответни точки на старта на мача, като за близо четири минути съперникът им имаше само един кош от игра. Малко след това обаче ботевградският тим направи серия от 8:0 и след тройка на Крис Минков обърна за 11:10. Последваха няколко размени на водачеството, а след първата четвърт Академик водеше с 18:16 след общо 14 вкарани точки на Васил Бачев и Тони Гуджино.

 

През втория период играта продължи кош за кош. Разликата така и не надвиши 3 точки в полза на който и да е от двата отбора, а на почивката кош на Амад Рори даде предимство на отбора му – 38:36.

 

Темпото се и в първите няколко минути след подновяването на играта. След това обаче баскетболистите на Йордан Янков вкараха 8 поредни точки и се откъснаха с 53:44, а много бързо разигралия се след паузата Дейшон Найт направи разликата двуцифрена за първи път в мача – 57:46. В края на частта обаче баскетболистите на Небойша Видич направиха серия от 7:0 и преди последната част намалиха изоставането си на 56:60, като Димитър Димитров вкара тройка със сирената.

 

Много бързо Академик отново взе контрола на старта на заключителния период. Тимът се възползва от пропуските на Балкан и се откъсна със 73:60. Окрилени от емоцията и подема в играта си, домакините играеха много освободено и продължиха да увеличават аванса си, като нямаха проблем да спечелят..

 

Васил Бачев изигра много силен мач за победителите, като стана водещ реализатор с 26 точки. Дабъл-дабъл от 17 точки и 13 борби има Тони Гуджино, а 15 точки и 7 асистенции има Дейшон Найт.

 

За „зелените“ по 13 точки реализираха Дерик Маркс, Амад Рори и Димитър Димитров.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК ПЛОВДИВ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Пловдич, Балкан
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи