Академик счупи нулата, продължава да мъчи Шумен


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. НБЛ)

27-10-2023 20:53 | BGbasket.com

Академик Пловдив взе трудна, но сладка победа при гостуването си на Шумен в мач от 4-я кръг на Sesame НБЛ след 80:78.

 

Това бе първи успех за пловдивчани за сезона, но бе 13-и пореден срещу шуменци в последните 10 години.

 

Шумен се бори до последната секунда и имаше стрелба и за победата, и за равенство, но не намери пътя към нова победа, след сензацията срещу Рилски спортист миналата седмица.

 

Академик взе леко надмощие в първите минути, когато след силна серия поведе с 8 точки, но до края на частта Шумен успя да се върне до 17:20.

 

Гостите продължиха да имат малка преднина и във втория период, но тогава Шумен се събуди за обрат и настигна противника при 28:27. Оттам обаче последва нова серия за Академик, от 9-1, за да дръпнат пак малко напред момчетата на Йордан Янков. Битката продължи здраво до почивката и тя дойде при 39:42.

 

Шумен продължи да натиска и след подновяването на играта, но бавно и постепенно Академик се откъсна с 9 точки. Краят на третата част дойде и вече с двуцифрен аванс за пловдивчани, стигнал до 11 точки при 55:66.

 

Дори и при 14 точки обаче, нищо не бе сигурно за гостите, а Академик пропиля цялата си преднина и Шумен направи серия от 8-0 в последния период, за да изравни 2 минути преди сирената до 75:75.

 

В този момент и двата състава не успяха да организират повече атака за кош от игра, и последният такъв бе точно 2 минути преди края.

 

Изпълнението на наказателни удари наклони съвсем малко везните за Академик, но това се оказа напълно достатъчно за първа победа.

 

Тайлър Криймър се отчете с дабъл-дабъл за Академик с 19 точки и 12 борби, а Джейлън Минет и Джъстин Маккол отбелязаха по 15 точки.

 

За домакините от Шумен Брайън Камерън реализира дабъл-дабъл с 32 точки и 10 борби, а 15 точки добави Дейвид Ролинс.

 

В следващия кръг на 6 ноември Академик Пловдив посреща Левски, а тимът на Шумен ще гостува на Миньор 2015 в зала „Триадица“ в София.

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШУМЕН - АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Шумен, Академик Пловдив
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи