ЦСКА задълбочи кризата в Спартак след драма в София


ЦСКА задълбочи кризата в Спартак след драма в София
(сн. НБЛ)
19-11-2023 14:57 | BGbasket.com

ЦСКА се върна на победния път в Sesame Национална баскетболна лига. В много оспорван и драматичен мач в София тимът надви Спартак Плевен с 83:79 и се изравни с Балкан с баланс 5-2 на второто място във временното класиране. Загубата пък бе трета поредна за гостите в шампионата и четвърта такава във всички турнири, като те имат и три победи.

 

Извън групата за столичния тим бе Виктор Гергов, докато заради контузия за съперника не игра Джулиен Люис.

 

В следващия кръг за ЦСКА предстои гостуване на Черноморец, докато Спартак ще има визита на Шумен.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Гостите стартираха ударно мача с три поредни тройки, но ЦСКА бързо се съвзе от лошото начало. Водени от Георги Боянов и Маркъс Хамънд и възползвайки се от повечето грешки на съперника, армейците направиха след силна серия и след десет минути игра водеха с 23:17.

 

Спартак продължи да бърка повече и през втория период, а на няколко пъти преднината на домакините ставаше двуцифрена. Те обаче правеха повече пропуски при наказателните удари, а в края на полувремето и позволиха на съперника си да вземе някои борби в нападение и оттам да намали за 37:44 на почивката.

 

ЦСКА водеше и през цялата трета четвърт, но на няколко пъти баскетболистите на Любомир Минчев скъсяваха дистанцията само до 4-5 точки. Така, всичко остана да се реши за последната част, която започна при 63:55 в полза на домакините.

 

Натискът на гостите продължи и след поредица успешни тройки, разликата падна само на 2 при 66:68. Скоро след това обаче тимът остана без Николай Стоянов, който трябваше да седне на пейката за пет лични нарушения. ЦСКА успя да задържи водачеството си още малко, но три минути и половина преди сирената Родни Първис направи пълен обрат – 75:74.

 

Играта продължи кош за кош с постоянни размени на водачеството, а при оставащи 47 секунди тройка на Кейлъб Уесън изведе „червените“ напред с 81:79. Спартак не успя да се организира добре в следващата си атака, а два точни наказателни удара на Георги Боянов увеличиха разликата на 4. До края никой не се разписа повече и победата отиде за домакините. За натрупани нарушения срещата не завърши и Брайънт Томас.

 

Спартак вкара 13 тройки срещу 7, но допусна повече грешки - 18 срещу 9, а освен това ЦСКА изпълни и повече наказателни удари - 26/38 срещу 8/8.

 

Георги Боянов бе в основата на успеха с 27 точки и 7 борби, а по 12 точки вкараха Маркъс Хамънд и Кейлъб Уесън (8 борби).

 

За съперника по 23 точки реализираха Джонил Фъджет и Родни Първис.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦСКА - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ЦСКА, Спартак Плевен
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи