ЦСКА удържа устрема на Шумен за една четвърт


ЦСКА удържа устрема на Шумен за една четвърт
(сн. НБЛ)
29-11-2023 21:01 | BGbasket.com

ЦСКА извоюва шестата си победа в SESAME Национална баскетболна лига. Баскетболистите на Росен Барчовски удържаха Шумен с 90:72 в двубой от деветия кръг на първенството. Първото полувреме на мача предложи интрига между двата състава, но по-добрата трета четвърт на "червените" им помогна да стигнат до желания успях.

 

Така "армейците" разполагат с баланс 6-3, а тимът на Янко Янков е с три победи и шест загуби. На 2 декември (събота) Шумен ще приеме Черноморец, докато софийския отбор гостува на Балкан ден по-късно.

 

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Отборът на ЦСКА започна по-уверено срещата и още в първите 3 минути от мача поведе след минисерия от 10:3. Баскетболистите на Янко Янков обаче бързо върнаха серията и стигнаха до равенство при 12:12, а след тройка на Уилдрид Ликей излезнаха напред с 2 точки преднина. До края на периода гостите успяха да отбележат още 5 точки, като оставиха противника си без кош за 1:52 минути.

 

Във втората четвърт баскетболистите на Росен Барчовски се опитваха отново да вземат лидерската позиция в свои ръце, като на два пъти стопиха разликата само до точка. Постепенно обаче Шумен стигна и до най-голямата си преднина от началото на двубоя при 39:30 след силни изяви на Емилиян Грудов, Ивайло Тонев, Дейвид Ролинс и Баръш Мустафа. ЦСКА съумя да намали изоставането си до почивката след включвания на Божидар Аврамов и Брандън Йънг – 36:42.

 

След подновяването на играта „армейците“ успяха да влезнат с нови сили на терена и стигнаха до равенство при 42:42 след добри изяви на Кейлъб Уесън, Венцислав Петков и Брандън Йънг. Двата състава продължиха гонитбата в резултата, като водачеството се сменяше няколко пъти, а разликата не надвиши 3 точки. В последните 2:44 минути от третата четвърт обаче ЦСКА направи серия от 14:2, за да излезе напред в резултата с първата си двуцифрена преднина при 72:59.

 

Резултатността в последния период доста спадна, но това не попречи на Шумен да направят серия от 10:4, за да стопят изоставането си до 7 точки – 69:76. Георги Боянов, Кейлъб Уесън и Брандън Йънг се погрижиха до равенство да не се стигне и накараха Янко Янков да вземе прекъсване. Това обаче не спря домакините, а Йънг наниза бързи 4 точки след него. Уилдрид Ликей върна 3 от тях, но в последната атака за „армейците" Георги Боянов успя да добави още една борба в нападение към сметката си и да отбележи кош, за да оформи крайния резултат от срещата.

 

Брандън Йънг бе над всички за “червените” с 25 точки и 7 асистенции. Георги Боянов финишира със 17 точки, Кейлъб Уесън се разписа с 11 и 12 борби, а Иван Спиров завърши с 10 и 7 овладени топки.

 

Дейвид Ролинс поведе Шумен с 23 точки и 8 асистенции. Уилдрид Ликей завърши с 20 и 9 борби, а Ивайло Тонев записа само 10.

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦСКА - ШУМЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ЦСКА, Шумен
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи