Берое си върна на Рилски спортист за Купата


Берое си върна на Рилски спортист за Купата
(сн. БФБ)
24-02-2024 18:40 | BGbasket.com

Берое Стара Загора си върна на Рилски спортист за загубата на финала за Купата на България. В двубой от втория етап на първенството при жените старозагорки надделяха убедително над състава на Маргарита Маринкова с 90:66 в зала "Общинска", Стара Загора.

 

В игра за домакините не влезе Евгения Нацкина, която все още се възстановява след контузия, докато за противника липсваха Моника Борисова и Вероника Джикова.

 

Така след тази победа съставът на Албена Хубанова остава еднолично начело в класирането с пълен актив от 5 успеха. Тимът от Самоков запазва втората  си позиция с баланс 3-2. На 2 март (събота) Рилски спортист ще има гостуване на Локомотив София, докато Берое Стара Загора ще се изправи срещу Монтана 2003 като гост.

 

Срещата започна с преимущество от страна на домакините след 4 безответни точки, а малко след това поведоха и с 8:2. Рилски спортист постепенно успя да се доближи до противника си на 2 точки след тройка на Виолета Григорова, но Берое отново излезе напред с два успешни наказателни удара от Николина Зубач. Стигна се и до първото равенство в срещата с кош на Деница Манолова – 16:16, а в оставащите две минути до края на първата четвърт баскетболистките на Албена Хубенова успяха да излезнат напред с 2 точки аванс.

 

Домакините вдигнаха темпото в първите минути на втората десетка и се откъснаха с 8 напред след бързи три коша. Съставът на Маргарита Маринкова се държеше в резултата, но две минути и половина преди края на първото полувреме разликата стана за първи път в мача двуцифрена в полза на Берое – 36:26. В последната минута на частта преднината на „белите“ скочи и до 15 точки, но Тия Чеймбърс се намеси с кош за 32:45. В първата минута от почивката обаче Деана Стояновска бе наказана с техническо нарушение, като изпълнението на наказателния удар остана при подновяването на играта.

 

В първите минути на второто полувреме баскетболистките на Маргарита Маринкова намалиха изоставането си до 10 точки, но Цветомира Наумова, Деана Стояновска и Димана Костова позволиха на тима си да поддържа двуцифрената преднина. Ивана БоневаТия Чеймбърс и Деница Манолова продължаваха с опитите си да върнат тима си в мача, но нови добри изяви на Стояновска и Виктория Мирчева върнаха аванса на Берое до 15 точки след 30 минути игра - 69:54. 

 

В последната четвърт от срещата нищо не се промени, като домакините продължиха да увеличават преднината си, за да се поздравят с убедителна победа в края на мача.

 

Цветомира Наумова бе най-добра за успеха с 20 точки, 9 борби и 8 асистенции. Николина Зубац завърши със 17 и 9 борби, Николет Гилдей финишира с 16, 7 борби и 6 асистенции, а с 14 остана Деана Стояновска.

 

За Рилски спортист Деница Манолова се открои, оформяйки дабъл-дабъл от 18 точки и 11 борби. Радина Илиева финишира с 11 и 7 асистенции.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2023/2024

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2023/2024

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2023/2024


ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2023/2024

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Берое Стара Загора, Рилски спортист
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи