Летящият Рилски не се спря и пред ЦСКА


Летящият Рилски не се спря и пред ЦСКА
(сн. НБЛ)
06-03-2024 20:52 | BGbasket.com

Рилски спортист продължава да трупа победи на сметката си в Sesame Националната баскетболна лига. Съставът на Любомир Киров записа 13-и пореден успех и втори последователен в Първата шестица на първенството, след като надигра ЦСКА с 92:84 в двубой от 24-ия кръг, изигран в "Арена Самоков".

 

По този начин "Рилецо" измества първия в класирането Черноморец, но и двата тима остават с равен актив - 19 победи и 5 загуби, а "червените" остават на пета позиция с баланс 13-10. На 10 март (неделя) селекцията на Любомир Киров ще е домакин на Спартак Плевен, докато столичният тим ще гостува на "акулите" ден по-рано.

 

Новото попълнение в ЦСКА Камерън Грегъри записа първите си минути с екипа на тима.

 

Двубоят започна равностойно, като двата тима се движиха ръка за ръка в резултата. Баскетболистите на Росен Барчовски успяха да се откъснат напред с леката преднина от 5 точки при 17:12 с помощта на Камерън Грегъри и Георги Боянов, но разликата бързо бе свалена. Независимо от тройката на Васил Бачев в последната атака за "червените", Алън Арнет отбеляза за 20:23 в последните секунди от първия период.

 

До средата на втората десетка ЦСКА продължи да се изявява като лидер в резултата, но домакините направиха серия от 7:0, за да излезнат напред в резултата - 36:32. Опитите за ново равенство от страна на "армейците" не спряха и до почивката, като Александър Радукич и Георги Боянов доближиха тима си едва на точка от съперника, но Алекс Симеонов се намеси с кош за 48:44 в полза на Рилски спортист.

 

След подновяването на играта домакините вдигнаха успеваемостта си, като разликата в тяхна полза постепенно започна да расте. Алън Арнет отново показа добри отигравания под коша, за да направи разликата двуцифрена за първи път в мача - 69:58, а малко след това Чавдар Костов и Александър Янев вдигнаха разликата на тима си до 15. В края на частта обаче Георги Боянов показа точната си стрелба след трудно отиграване от средно разстояние за 62:75.

 

През заключителния период баскетболистите на Любомир Киров поддържаха преднината си двуцифрена, но постепенно ЦСКА започна да топи разликата и я свали до 9 точки едва 2:15 минути до края на мача след кош на Виктор Гергов - 80:89. Точно преди това пък старши треньорът на Рилски спортист бе наказан с техническо нарушение, но гостите пропуснаха шанса си да намалят още изоставането си. Така до сирената "Рилецо" успя да удържи късните опити на противника си за обрат, за да се поздрави с 13-а поредна победа.

 

Алън Арнет завърши със 17 точки и 5 борби за успеха. Александър Янев записа 16, Чавдар Костов финишира с 14 и 8 асистенции, с 11 се разписа Джо Лоусън, а 10 вкара Алекс Симеонов.

 

За ЦСКА Георги Боянов бе най-добър с 21 точки и 5 борби. Венцислав Петков приключи с 20 и 6 асистенции, Александър Радукич добави 14 и 9 борби, а Камерън Грегъри дебютира с 11 и 5 борби за “червените”.

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЦСКА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, ЦСКА
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи