Васил Евтимов: Поемам вината за първия мач, в Ботевград отиваме на война


Васил Евтимов: Поемам вината за първия мач, в Ботевград отиваме на война
(сн. НБЛ)
10-05-2024 21:42 | Max Sport 2

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов бе доволен от промяната в играта на тима му във втория мач срещу Балкан, спечелен от бургаския тим, като пое лично вината за загубата преди два дни. Ето какво още сподели наставникът след успеха на тима му, с който полуфиналната серия бе изравнена:

 

„Нашата защита беше ключова. Ограничихме Балкан до 57 точки, не знам дали са вкарвали толкова малко през сезона, но оттук нататък ще се борим за мачовете, които искаме да спечелим, само със защита.

 

За първия мач лично поемам вината, защото аз не подготвих отбора си за плейофен мач, така че загубихме само заради мен и заради моя помощник. Вчера се подготвихме, направихме корекции и отговорихме на това, което показахме преди два дни. Мисля, че много неща бяха различни. Нашата контраатака се върна. Вкарахме 21 точки, те вкараха само 10, което е добре и имат много малко точки от нашите грешки. 16 грешки имаме днес, 12 на полувремето. Това трябва да го намалим. Казах им, че трябва да се успокоят, когато играят така агресивна защита, в нападение трябва да играем по-спокойно и по-умно. Мисля, че го направихме второто полувреме и затова имаме само 4 грешки.

 

В Ботевград имат една от най-хубавите публики. Хората живеят за баскетбола в този град, няма да е лесно, но отиваме там да се бием, отиваме на война. Няма да е лесно, в която и зала да играем. При Плевен и Рилски спортист е същото. Всеки иска да победи и е нормално да е изнервено. Трябва да запазят това хладнокръвие и да се фокусират върху нещата, които трябва да правим по време на мача. Това е най-важното, за да може да пазим нашата концентрация, защото когато я загубим, не сме същият отбор.

 

Не мога да кажа колко тройки ще вкараме в даден мач, зависи какъв ден имаме и как ни пазят. Никога не се притеснявам за стрелбата ни от тройката, не сме най-добрият отбор, но искам да сме най-добрият в защита. Може да имаме най-лошият процент за три точки, но да пазим и да се борим. Днес спечелихме борбата, което също много ме радва.

 

Ние видяхме, че в първия мач защитата, която играхме срещу тях, не стана, и затова трябваше да направим корекции. Всеки двубой е важен. Не вярвам, че можем да се изненадаме до такава степен, но просто трябва да сме по-жадният отбор във всеки мач отсега нататък.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи