Спартак отказа да се предаде и върна серията с Рилски в Самоков


Спартак отказа да се предаде и върна серията с Рилски в Самоков
(сн. BGbasket.com)
14-05-2024 21:00 | Веселин Михайлов

Спартак Плевен показа, че не се е отказал от мисълта за място на финала в Sesame НБЛ. Слекцията на Любомир Минчев оцеля срещу Рилски спортист с 83:81 в четвъртата полуфинална среща, изиграна в зала "Балканстрой". Двата отбора не изневериха на стила си и предложиха драма до самия край, когато спартаклии намериха сили да измъкнат успеха и да оставят интригата жива в серията срещу баскетболистите на Любомир Киров.

 

На линия за плевенския тим бяха Константин Тошков и Талиб Занна, които получиха контузии в третия двубой, но отсъстваха Алекс Ломакс и Джулиън Люис. Двубоят за домакините не бе доигран от Родни Първис, който бе в началото на второто полувреме бе дисквалифициран заради неспортсменско и техническо нарушение. Това нажежи обстановката и доведе до хвърляне на бутилки от страна на феновете на “синьо-белите”. Освен това Николай Стоянов напусна, тъй като натрупа 5 лични нарушения.

 

Това се оказа достатъчно за спартаклии да поставят ново равенство в серията за 2:2 победи. Петият решителен мач ще бъде в Самоков и ще се състои на 17 май (петък). 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

 

Както в третия, така и в откриващите минути на четвъртия бързото темпо и акцентът под коша властваха на паркета. Николай Стоянов и Талиб Занна бяха основните оръжия на домакините, докато от другата страна Алекс Симеонов и Майкълин Скот отвърнаха на удара. Симеонов определено бе под пара и почти собственоръчно доведе до аванс от 3 точки за гостите в края на встъпителния период.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

 

Тенденцията, свързана с шеметното темпо, не се промени и в началото на следващата десетка. “Скиорите” имаха други намерения, които осъществиха за първа двуцифрена разлика, изградена от Чавдар Костов, Джон Флорвиъс и Скот. Спартаклии изпаднаха в нокдаун, а проблясъците на Занна и Константин Тошков дадоха известен резултат, но Рилецо се оттегли в съблекалнята при 42:38.

 

Драматичните моменти не липсваха и на старта на третата част, когато двата отбора отново се захапаха и водачеството често сменяше своя притежател. Самоковският отбор намери верните решения и си припомни какво е да играе ролята на лидер със съдействието на Джоузеф Лоусън и Скот, но точният мерник зад дъгата на Цветомир Черкнокожев тласна плевенския тим с точка напред след 30 минути игрово време.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

 

Домакините удариха първи в откриващите моменти на заключителната четврт, тъй като се настаниха трайно на лидерската позиция чрез Станимир Маринов, Стоянов и Занна. Алън Арнет, Симеонов и Скот върнаха усещането за интрига, стоявайки изоставането на гостите само до 2 точки. Все пак Тошков и Занна комбинираха своите усилия, оставяйки спокойствието в редиците на "синьо-белите" в последните 2 минути. Далечен снаряд на Лоусън с 24 секунди, оставащи на часовника, редуцира пасива на "скиорите" само до точка. В ответната атака Маринов трепна веднъж от наказателната линия за плюс 2 при 18.5 секунди до края. Нападение по-късно Деян Карамфилов получи шанс зад дъгата да зарадва гостите със сирената, но не успя да проази целта и това бе всичко. 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

 

Над всички за победителите бе Талиб Занна с 26 точки и 13 борби. По 14 точки реализираха Николай Стоянов и Константин Тошков, 11 има Станимир Маринов.

 

За съперника дабъл-дабъл от 20 точки и 11 борби направи Алекс Симеонов. Чавдар Костов записа 16 точки, с 13 е Майкълин Скот, Джо Лоусън отбеляза 11, 10 вкара Алън Арнет.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - РИЛСКИ СПОРТИСТ 

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, Рилски спортист, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи