Черноморец без още един играч в първия мач от серията за бронза


Черноморец без още един играч в първия мач от серията за бронза
(сн. balkan-basket.com)
20-05-2024 11:05 | BGbasket.com

Черноморец ще бъде без един от основните си играчи в първия мач от серията за бронзовите медали срещу Спартак Плевен. Очаква се Шон Смит да пропусне срещата, след като получи директна дисквалификация в края на последния двубой с Балкан.

 

Според Дисциплинарно-административните правила на НБЛ санкцията за „получено персонално дисквалифициращо нарушение“ е „лишаване от състезателни права за една среща“, както и глоба от 200 лв.

 

През този сезон наказанията не се обявяват публично и все още не се знае дали е имало заседание на комисията или тепърва ще се провежда такова, за да се вземе решение. Практиката обаче сочи, че всички играчи, получавали дисквалификации до момента, не са играли в следващия мач на отборите си.


Самият Шон Смит вече пропусна двубой на Черноморец в началото на април заради директна дисквалификация, а по-рано през сезона такова наказание изтърпя и Златин Георгиев.

 

Първият мач между Черноморец и Спартак е на 22 май от 19:00 часа в зала „Бойчо Брънзов“. Отсъствието на Шон Смит не е единственият проблем в ротацията на Васил Евтимов, който в последните мачове не можеше да използва и контузените Христо Захариев, Евгени Хаджирусев и Виктор Онудиуе.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи