Още две години за Одед Каташ в Макаби


Още две години за Одед Каташ в Макаби
(сн. Maccabi Tel Aviv BC/Twitter)
29-05-2024 14:24 | BGbasket.com

Макаби Тел Авив няма намерение да прави промяна на треньорския пост. На пейката на израелците ще продължи да бъде Одед Каташ, обявихa днес официално от клуба. Израелецът и ръководните фактори на „делфините“ се разбраха за удължаване на договора до края на сезон 2025/2026. По този начин той ще продължи да води тима от Тел Авив в близко бъдеще.

 

 

 

Наставникът стана част от Макаби в средата на юни през 2022 година и резултатите не закъсняха. През настоящия сезон „делфините“ отпаднаха драматично от плейофите на Евролигата и стигнаха до среброто в турнира за Купата на Израел. На сметката си с тима от Тел Авив има и една титла на Израел.

 

Това е втори престой за наставника начело на тима от Тел Авив след сезон 2007/2008. Досега е бил треньор още на местните Апоел Галил Елион, Апоел Галил Гилбоа, Апоел Елиат, Апоел Тел Авив и Апоел Йерусалим, и гръцкия Панатинайкос, както на и представителния тим за младежи до 20-годишна възраст на Израел. Бивш асистент е в щаба на националния отбор на Израел за мъже. 

 

 

 

С отбора от Йерусалим има две Купи и една Суперкупа на Израел. На местна почва спечели едно злато с Апоел Галил Гилбоа. С „детелините“ пък вдигна титлата и Купата на гърция.

 

49-годишният специалист е познат на българската публика. Той бе един от вариантите за треньор на българския национален тим след напускането на Пини Гершон през 2010 година.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Макаби Тел Авив, Одед Каташ, Евролига
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи