Иван Гавалюгов: Не сме абонирани само за шампионски титли


Иван Гавалюгов: Не сме абонирани само за шампионски титли
(сн. https://balkan-basket.com)
01-06-2024 12:30 | BGbasket.com

Иван Гавалогов отбеляза, че изминалият сезон не е най-добрият за Балкан в Sesame НБЛ от гледна точка на резултатите. Кметът на Ботевград сподели, че „зелените“ не са абонирани за шампионски титли, но подкрепата за тях от финансово и организационно естество ще продължи. Ето какво каза още той пред колегите от botevgrad.com, след като ботевградският тим загуби спора за златото от Рилски спортист с 1:3 загуби:

 

Отчитаме реалностите, този сезон не е от най-успешните като резултати. Ние свикнахме, пък и амбициите ни са винаги да се борим за най-призовите места. При всички положения трябва да поздравим момчетата за положените усилия, за трудностите, през които преминаха, за това, че донесоха много положителни емоции на ботевградчани. В конкретния случай заслужават поздравления. Да се надяваме, че през следващия сезон отново ще имаме реални аргументи да се борим за призовите места. Ние не сме абонирани само за шампионски титли всяка година, Да, хареса ни, услади ни се, станахме една идея по-претенциозни и взискателни, но и други градове, и клубове също полагат усилия.

 

Поздравявам Рилски спортист и целия град в Самоков. В много добри отношения сме и мисля, че се получи истински празник на баскетбола в последните седмици. Видяхте пълни зали с публика и от двата града, коректна и празнична атмосфера. Естествено, на всички финални мачове има и някакво напрежение, но всичко е в рамките ма допустимото, нищо общо с футболните емоции и проявления, които сме свикнали да наблюдаваме“, допълни градоначалникът.

 

Моето лично желание, а и не само моето, че подобна атмосфера трябва да наблюдаваме не само през май, а и през голяма част от сезона, тъй като в ботевградчани се появява едно усещане, че важните мачове са само през месец май. Разбира се, говоря за една част. Искам специално да благодаря на всички, които подкрепят отбора през целия сезон, отделят лични средства, пътуват в други населени места. Затвърдихме още веднъж, че ботевградската публика е изключително толерантна, разбираща тази игра и много коректно подкрепя своя отбор. Поемам ангажимент като кмет на общината, любител и човек, свързан по един или друг начин с този спорт, да продължа подкрепата за клуба, така че нашите амбиции да бъдат обезпечени организационно и финансово, за да радваме ботевградската публика и през следващите години“, завърши Гавалюгов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Иван Гавалюгов, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи