Богдан Петков: Много бих се радвал Плевен да има своя Петър Георгиев


Богдан Петков: Много бих се радвал Плевен да има своя Петър Георгиев
(сн. https://balkan-basket.com)
11-06-2024 15:01 | Веселин Михайлов

Богдан Петков се надява, че бройката на отборите в Sesame НБЛ ще се запази и през следващия сезон. Главният ръководител на Спартак Плевен сподели, че е бил един от първите, който е поздравил инж. Петър Георгиев, след като Рилски спортист се пребори за титлата в родния елит. Главният мениджър на спартаклии говори за бъдещето на лигата и за последното Общо събрание след края на кампанията.

 

Сезонът в първенството бе много оспорван и изпълнен с проблеми от всякакъв вид. В края отборите, които имаха най-малко проблеми, играха на финала. Бях един от първите хора, които поздравиха Петър Георгиев. Това е човекът ръководител и спонсор, който най-много заслужаваше да се похвали, че е станал шампион, най-вече заради всичките изхабени нерви да се случи това нещо в Самоков. С него сме си говорили, че то не се оценява и се приема за даденост. За съжаление, друг човек като него не остана и са много малко в българския спорт, който да се бори за отбора и града си. Много бих се радвал Плевен да има своя Петър Георгиев.

 

Изгледите са такива, че ще подадем заявка за участие в шампионата и през следващия сезон. С изключение на двата финалиста, всички други тимове имахме проблеми. Ситуацията е сложна, ние не сме изключение. Хубаво е, че настоящият президент на федерацията и спортният министър проявяват огромно разбиране. Всяка една година се борим, за да можем да оцеляваме и се надяваме на по-светли дни“, коментира още той.

 

Искрено се надявам, че шампионатът през следващата кампания няма да е в по-съкратен състав. Берое и Ямбол в последните няколко години много рядко са имали представители на събранията. ЦСКА също бе без такъв на последното Общо събрание на лигата. Вярвам, че баскетболната карта ще продължи да се разширява, а не да намалява, както и че двата отбора от София ще останат. Намирането на спонсори там е по-трудно, но достъпът до залите е доста по-лесен, отколкото при нас. Ние си плащаме всичко. Трябва да се гледа оптимистично на нещата. Вярвам, че всички колеги, както и ръководството на БФБ, ще направим всичко възможно лигата да има 12 отбора. Има наченки и от други градове след известно време да се появят на картата. Трябва да направим така, че да се увеличаваме и нещата да започнат да добиват по-нормален вид във всяко естество."

 

Неофициалните данни, които имаме, са че баскетболът е вторият най-гледан спорт. Разбира се, има го цар футбол, но по неофициалните данни баскетболните мачове в България са с по-високи рейтинг от волейболните, което е една много отправна точка“, завърши Петков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, Богдан Петков, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи