Катерина Рудева: Призванието ми е да работя с малки деца


Катерина Рудева: Призванието ми е да работя с малки деца
(сн. champion2006.com)
13-07-2024 18:39 | Деляна Кадиева

Катерина Рудева е най-новото попълнение в щаба на Шампион 2006. Младата треньорка идва от школата на Рилски спортист, където постига отлични резултати и може да се похвали с доста призови места. Тя също има актив и като помощник в националните гарнитури на България.

Като състезателка Рудева е шампион на България с Хасково 2012, а също печели и турнира за Купата на България със същия отбор. Освен в Хасково, играе също в Лукойл Нефтохимик, НСА и Рилски спортист. Пред BGbasket.com тя сподели какво я е накарало да приеме предложението и какви ще бъдат целите й в новия клуб.

 

"Получих предложението след финалите. Следя развитието на клубовете в женското направление и тази година Шампион 2006 са на 2-ро място в генералното класиране за подрастващи момичета, което ми подсказва, че в клуба се работи много добре. С намерения съм да живея в София и приех предложението.

 

Смятам, че призванието ми е да работя с малки деца. Бих искала да допринеса още повече за развитието на клуба при малките, да съберем колкото се може повече деца, за да се развиват.

 

Разликата в клубовете е, че в Рилски спортист въпреки малкия брой училища и деца, успяват да се справят и да имат успехи. Предимството на Шампион е, че разполагат с по-голям набор от училища и деца, с които да се работи."

 

Рудева разкри и с какви възрасти ще се занимава: "Ще работа с подрастващи - от 7 до 12 годишни момичета."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шампион 2006, Катерина Рудева
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи