Испания е следващото предизвикателство за Димитър Димитров


Испания е следващото предизвикателство за Димитър Димитров
(сн. balkan-basket.com)
19-07-2024 16:20 | BGbasket.com

Димитър Димитров отново ще демонстрира своите качества в чужбина. Българският национал намери ново предизвикателство за своята кариера и ще играе на високо ниво в Испания. Крилото е най-новото име в редиците на Паленсия, анонсираха днес официално от клуба, където преди време игра друг българин - Константин Костадинов. Пловдивчанинът се разбра с участника в Leb Oro за предстоящия сезон.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Zunder Palencia (@zunderpalencia)

 

 

Той прекара последните шест години в Балкан, където затвърди статута си на легенда в историята на клуба и влезе в ролята на капитан. През миналия сезон лидерските качества на Димитров се казаха достатъчни за „зелените“ да спечелят среброто в Sesame НБЛ и да стигнат до полуфиналите в турнира за Купата на България, както до втората групова фаза на ФИБА Къп.

 

Срещу името му личат средни показатели от 15.3 точки, 6.1 борби и 2.9 асистенции за 44 мача на българска земя, докато във втората по сила надпревара, организирана от ФИБА, блесна с по 13.2 точки, 5.3 овладени под двата ринга топки и 1.5 завършващи подавания. Роденият в Пловдив играч може да е похвали с 3 титли  на България при престоя си в тима от Ботевград, превръщайки в единствения с толкова след златното поколение на Балкан. На сметката си има и едно сребро в турнира за купата на страната.

 

До този момент 31-годишният баскетболист е носил още екипите на Лукойл Академик, Левски и Академик Пловдив, както на австрийския Аркадия Трайскирхен Лайънс. Юноша е на италианския Римини, където прекарва пет години. Във визитката на 203-сантиметровия стрелец личат и три шампионски титли на България, които завоюва при престоя си със „студентите“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Димитър Димитров, Балкан, Паленсия, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи