Младежите повалиха Хърватия за деветото място в Питещ


Младежите повалиха Хърватия за деветото място в Питещ
(сн. fiba)
21-07-2024 20:25 | BGbasket.com

Българският национален отбор за младежи до 20-годишна възраст се пребори за деветото място на европейското първенство в Питещ, Дивизия Б. Селекцията на Васил Христов матира Хърватия със 71:60 в срещата за 9/10-та позиция, изиграна в зала "Миовени". Смяната на водачеството бе основен фактор през първото полувреме, но във второто българите показаха своята сила и до финалната сирена не се огънаха под настиска на момчетата, водени от Якса Вулич. 

 

По този начин младите "лъвове" финишираха шампионата в северната ни съседка три поредни победи, а балансът им е четири успеха и три загуби. Все пак българския тим може да съжалява за първите две драматични поражения в груповата фаза, които го лишиха от по-добро класиране на първенството.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Откриващите минути преминаха при поделено надмощие, като Иван Богданович и Иво Корестилов демонстрираха на какво са способни в офанзивен план. Това обаче не спря символичните домакини да си издействат крехка преднина от 3 точки в края на встъпителния период.

 

Символичните гости поставиха силно начало на следващата десетка, когато за кратко се озоваха на лидерската позиция основно чрез Максим Бочев. Хърватите не останаха длъжни и използваха силен край на първото полувреме, за да сътворят пореден обрат и да се оттеглят в съблекалнята при 33:32 в тяхна полза.

 

Съобразният дуел между Иван Нйегован и Христо Бъчков се превърна в акцент на старта на третата част. Българите постепенно обърнаха другата страница и нарушиха равенството на таблото със съдействието на Кръстомир Михов, Илиян Пищиков, Красимир Петров и Корестилов, за да си извоюват 14-точков актив след 30 минути игрово време.

 

„Карираните“ не се стъписаха и реагираха на бърза ръка в откриващите моменти на заключителната четвърт, тъй като намериха пътя към стопяването на пасива им само до минус 2 чрез рецитал на Богданович с по-малко от 4 минути, оставащи на часовника. Успешни индивидуални акции на Пищиков и Михов, както и точнен снаряд на Михов зад дъгата, върнаха спокойствието на младите "лъвове", които до финалната сирена не трепнаха срещу именития си съперник. 

 

Илиян Пищиков блесна за българите със своите 20 точки, включително и с 4 успешни шута отвъд дъгата. Красимир Петров се разписа с 11 точки.

 

Иван Богданович отговори за хърватите с 24 точки и 5 борби. Иван Нйегован завърши с 15 и 16 овладени под двата ринга топки. 


СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ U20 ОТ МАЧА С ХЪРВАТИЯ U20

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2024 ЗА МЛАДЕЖИ U20, ДИВИЗИЯ В

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U20 (мъже)
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи