Алън Арнет остава верен на Рилски


Алън Арнет остава верен на Рилски
(сн. НБЛ)
22-07-2024 14:17 | Веселин Михайлов

Рилски спортист запази още едно ново име от миналогодишния състав. Този път става дума за чужденец. Тимът от Самоков ще продължи да има на разположение и Алън Арнет, като това обяви президентът на клуба инж. Петър Георгиев за BGbasket.com. Гардът ще прекара още един сезон в редиците на Рилецо.

 

Както е известно, американецът постави начало на миналата кампания с Левски, където се озова през лятото на 2022 година и за този период се превърна в един от водещите реализатори, но тежката финансова обстановка го накара да се раздели със „сините“ в средата на декември и да продължи своя път в Рилски.

 

Роденият в Кокъмо не се нуждаеше от много време, за да намери своето място при „скиорите“, които се поздравиха с първа историческа титла в Sesame НБЛ и се добраха до полуфиналите в турнира за Купата на България. Със столичният тим пък спечели Суперкупата на България. Освен това бе избран за MVP на финалната серия в родния елит.

 

Арнет финишира със средно по 12.8 точки, 4.3 борби и 2.6 асистенции за 46 мача във всички турнири с екипите на Левски и Рилски през 2023/2024. В неговата визитка можем да добавим и една Купа на България, завоювана със „сините“.

 

Кариерата на 33-годишният баскетболист преминава още през Ямбол, украинския Черкаски Мавпи, гръцкия Йоникос и косовския Пея. Във визитката му личи приза за MVP на редовния сезон в НБЛ.

 

На колежанско ниво 196-сантиметровият стрелец се изявява в Джорджия Саутуестърн Стейт между 2012 и 2014 година.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Алън Арнет, Рилски спортист, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи