САЩ потрепери срещу Германия в Лондон (видео)


САЩ потрепери срещу Германия в Лондон (видео)
(сн. USA Basketball/Twitter)
23-07-2024 10:36 | BGbasket.com

Националният отбор на САЩ остана на перфектния път дни преди старта на Олимписките игри в Париж. Настоящите олимпийски шампиони оцеляха отново, този път срещу Германия с 92:88 в контрола, изиграна в „О2 Арена“, Лондон. Селекцията на Стив Кър мина през доста драматични моменти по пътя си към своя пети пореден триумф и същевременно стопира успешната серия на германците от три последователни успеха в подготовката за Игрите във френската столица.

 

По този начин американците ще се отправят към Париж с пълен актив от пет победи, а съставът на Гордън Хърбърт има на сметката си три успеха и две поражения. На френска земя „янките“ са в група C, където ще спорят със Сърбия, Южен Судан и Пуерто Рико, докато настоящите световни шампиони са в група B, като там ще имат за съперници Япония и Бразилия, както и домакините от Франция.

 

 

 

Американците постепенно показаха силата си офанзивен план в откриващите минути и се настаниха трайно на лидерската позиция, за да се преборят за аванс от 10 точки в края на встъпителния период. Символичните домакини удържаха германския щурм в следващата десетка и се оттеглиха при 48:41 в съблекалнята.

 

 

 

„Янките“ не се спряха и на старта на третата част, но германците имаха какво да кажат по въпроса и съумяха да си извоюват 3-точков актив след 30 минути игрово време. Драматичните моменти бяха основен акцент в заключителната четвърт, но във финалните акорди американците се спасиха.

 

 

 

Леброн Джеймс отново затвърди лидерските си качества за актуалните олимпийски шампиони. Суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс, която ще бъде знаменосец на САЩ, наказа германската защита с 20 точки и 6 борби. Джоел Ембийд се отчете с 15, 8 овладени под двата ринга топки и 5 асистенци. Стеф Къри се разписа с 13 точки, Антъни Едуардс го последва с 11, Антъни Дейвис (7 овладени под двата коша топки) и Джру Холидей (6 борби) се отбелязаха по 10.

 

Франц Вагнер отвърна с 18 точки и 7 борби за Бундестима. Андреас Обст се отличи със 17 точки, включително и 5 успешни шута зад дъгата. Денис Шрьодер и Даниел Тайс нанизаха по 13, като първият финишира и с 10 асистенции. Мориц Вагнер регистрира 12 и 7 овладени под двата ринга топки.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Париж 2024, САЩ, Германия
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи