Куп звезди в състава на Сърбия за Олимпийските игри в Париж


Куп звезди в състава на Сърбия за Олимпийските игри в Париж
(сн. Kosarkaski savez SRB/Twitter)
23-07-2024 18:24 | BGbasket.com

Националният отбор на Сърбия заложи на всичко най-добро за Олимпийските игри в Париж. Окончателният състав на сърбите за най-големия спортен форум бе оповестен официално от местната федерация днес. „Плавите“ се намират в група C, където фаворит е тимът на САЩ, а останалите им съперници са отборите на Южен Судан и Пуерто Рико.

 

 

 

Селекционерът Светислав Пешич се спря на 12 имена, като в окончателният списък личат само такива от НБА и Евролигата. Големият лидер на „орлите“ безспорно ще бъде Никола Йокич от Денвър Нъгетс. Съзвездието от имена включва още Василие Мицич от Шарлът Хорнетс, Богдан Богданович от Атланта Хоукс и Никола Йович от Маями Хийт.

 

 

 

Не липсват и звезди от европейския баскетбол, които допълват окончателния състав на западните ни съседи. Това са Филип Петруешев и Никол Милутинов от Олимпиакос, Деян Давидовац, Урош Павлович и Огниен Добрич от Цървена звезда, Ваня Маринкович и Алекса Аврамович от Партизан, както и Марко Гудурич от Фенербахче.

 

Сърбите ще открият участието си на 28 юли (неделя), когато ще срещнат американците в дуела на титаните. Три дни по-късно ще имат за съперник пуерториканците, а на 3 август ще сложат край първата фаза с мач срещу Южен Судан.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Париж 2024, Сърбия
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи