Панатинайкос заключи Ергин Атаман за още три години


Панатинайкос заключи Ергин Атаман за още три години
(сн. euroleaguebasketball.net)
23-07-2024 19:32 | BGbasket.com

Панатинайкос няма никакво желание да прави промени на треньорския пост. На начело на пейката в близко бъдеще ще продължи да бъде Ергин Атаман. Новината обяви собственикът на гърците – Димитрис Янакопулос, който използва своя Instagram профил, където качи снимка с турчина и неговия агент Мишко Ражнятович. Малко след това новината бе потвърдена и от клуба. Според информацията наставникът ще води „зелените“ още три години.

 

 

 

Атаман бе назначен за старши треньор в средата на юни миналата година и преобрази изцяло „детелините“. През миналия сезон тимът от Атина завоюва трофея в Евролигата и си припомни какво е да си шампион на Гърция. Освен това „зелените“ стигнаха и до среброто в турнира за купата на страната. Той бе избран за треньор на сезона в Гърция.

 

Преди това 58-годишният специалист чертаеше на треньорските дъски в местните Тюрк Телеком, Бешикташ, Галатасарай, Пинар Кършияка, Климамио, Юлкер и Анадолу Ефес, италианските Болоня и Монтепаски Сиена. Към момента е и селекционер на турския национален отбор.

 

 

 

Огромна част от неговите успехи дойдоха при престоя му в Анадолу, където на два пъти обогати колекцията си със златото в Евролигата. Във визитката му със „сините“ личат чети титли на Турция и три купи на страната, както и четири суперкупи. Също така веднъж бе избран за Най-добър треньор на сезона в турнира на богатите.

 

С Галатасарай печели веднъж златото в южната ни съседка и трофея в Еврокъп. Под негово ръководство Бешикташ завоюва титлата и Купата на Турция, а във визитката му личи и златното отличие в несъществуващия вече Еврочалъндж. С Юлкерспор записа две купи и една Суперкупа на Турция. С Тюрк Телеком също спечели веднъж суперкупата на страната, докато с Монтепаски завоюва Купа Сапорта. Като асистент в Тюрк Телеком спечели Корач Къп.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Панатинайкос, Ергин Атаман, Евролига
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи