Христо Захариев избра Италия


Христо Захариев избра Италия
(сн. НБЛ)
23-07-2024 20:17 | BGbasket.com

Христо Захариев ще си припомни какво е да играеш отново зад граница в близко бъдеще. Българският национал избра ново предизвикателство, наречено Италия. Крилото подсили редиците на Ливорно, оповестиха тази вечер официално от клуба. Той сложи подписа си под договор с участника в Серия Б за следващия сезон.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Pallacanestro Livorno (@pielle.livorno)

 

 

Захариев прекара миналата кампания в Черноморец, където влезе в ролята на капитан. Въпреки че пропусна немалка част от сезона, софиянецът бе сред основните оръжия на „акулите“, които се пребориха за Купата на България и бронзовите медали в плейофите на Sesame НБЛ. Срещу неговото име личат средни показатели от 15.7 точки, 4.4 борби и 3.5 асистенции за 26 мача във всички турнири на родна земя.

 

За него това бе втори престой в тима от Бургас след 2009 и 2012 година.

 

До този момент 33-годишният баскетболист е бранил още честта на Славия, Спартак МВР, Рилски спортист, Лукойл Академик, Левски и Балкан. Кариерата на 199-сантиметровия стрелец преминава още през италианските Фортитудо Болоня, Чимберио Варезе и Триест. 

 

На сметката си със „студентите“ има три титли в родното първенство и три втори места за купата на страната. С Рилецо печели бронза в НБЛ и в турнира за Купата на България, както и в Балканската лига. Срещу неговото име личат две шампионски титли в НБЛ, три купи и две суперкупи на България със „сините“ Може да се похвали със златото в Балканската лига. Сред успехите му се нареждат едно сребро в българския шампионат и бронз, както и две сребърни отличия за купата на страната с Левски.С Балкан също има сериозни успехи, тъй като спечели по веднъж титлата и бронза в България.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Христо Захариев, Ливорно
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи