Балкан се раздели с Йордан Минчев


Балкан се раздели с Йордан Минчев
(сн. https://balkan-basket.com)
02-08-2024 17:50 | BGbasket.com

Новините в Балкан не липсват през днешния ден. След раздялата с Мартин Сотиров, който ще продължи професионалния си път в Рапид Букурещ, „зелените“ няма да разчитат повече на още една от своите основни фигури. Част от състава на действащите вицешампиони в Sesame НБЛ няма да бъде Йордан Минчев, обвиха официално от клуба. Очаква се българският национал отново да демонстрира своите възможности в чужбина.

 

Както е известно, крилото даде старт на миналия сезон със Сибиу, където за отрицателно време се превърна в един от лидерите и бе съотборник с друг национал – Павлин Иванов. Все пак роденият в Сливен играч се раздели с румънците в средата на ноември, за да облече екипа на тима от Ботевград в началото на декември. Неговото присъствие бе сред основните фактори за силното представяне на Балкан, който се поздрави със среброто в НБЛ и полуфинал в турнира за Купата на България, както и с място във втората фаза на ФИБА Къп.

 

Минчев се отличи със средни показатели от 14.4 точки, 7.8 борби и 2.4 асистенции за 32 мача във всички турнири на местна почва, докато във втората по сила надпревара, организирана от ФИБА, финишира с по 10.7 точки, 8.2 овладени под двата ринга топки и 2.0 завършващи подавания за 4 срещи.

 

Кариерата на 25-годишния баскетболист преминава още през Левски, Академик София и Рилски спортист. 206-сантиметровият стрелец е защитавал още цветовете натурските Фенербахче и Истанбул, унгарските Атомерому и Орошлани Лайънс, сръбския Вършац и северномакедонския и МЗТ Скопие.

 

Във визитката му със „сините“ личат една титла на в НБЛ и едно бронзово отличие. Със столичани може да се похвали още с една Купа и Суперкупа на България, както и с едно сребро за купата на страната. С тима от Скопие спечели Купата на Северна Македония.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Йордан Минчев, Балкан, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи