Монако се сдоби с национал на Турция


Монако се сдоби с национал на Турция
(сн. fiba)
07-08-2024 15:30 | BGbasket.com

В Монако не се шегуват относно селекцията. „Монегаските“ си осигуриха услугите на своето пето ново попълнение, което може да се счита за едно от най-впечатляващите на трансферния пазар в Европа това лято. Наставленията на Саша Обрадович ще слуша Фуркан Коркмаз, обявиха днес официално от клуба. Турчинът и ръководните фактори на тима от Княжеството постигнаха съгласие за 1+1 години.

 

 

Крилото прекара последните седем години във Филаделфия Севънти Сиксърс, като се подвизаваше за кратко и в дъщерния отбор на тима от щата Пенсилвания, който е част от Лигата за развитие към НБА – Делауеър Блу Коутс. Пътят на турския национал отвъд океана приключи през миналия сезон, когато бе трейднат в началото на февруариот Филаделфия в Индиана Пейсърс, но след това и „пешеходците“ се отказаха от неговите услуги.

 

През 2023/2024 Коркмаз записа скромните 2.5 точки за 35 мача в най-силното първенство на света. Все пак той стана шампион на G-Лигата с отбора от Делауеър.

 

 

 

Кариерата на 27-годишния баскетболист преминава още през местните Анадолу Ефес, Пертевниял и Бандирма. С Анадолу спечели на два пъти Купата и веднъж Суперкупата на Турция.

 

201-сантиметровият стрелец бе избран под №26 именно от Сиксърс в Драфта на НБА през 2016 година.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Монако, Фуркан Коркмаз, Евролига
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи