Титла за 16-годишните момчета на Франция в Ираклион


Титла за 16-годишните момчета на Франция в Ираклион
(сн. fiba)
18-08-2024 12:03 | BGbasket.com

Националният отбор на Франция триумфира с титлата на европейското първенство за момчета до 16-годишна възраст в Ираклион, Дивизия А. Баскетболистите на Никола Абсалон отказаха Испания с 82:70 на финала, който се проведе в „Ираклион Арена“.

 

Така французите свалиха от трона именно испанците, които станаха шампиони миналото лято. За „петлите“ това е четвърта титла във въпросната възраст след тези от 2004, 2014 и 2017 година.

 

 

 

Бронзът отиде в ръцете на тима на Сърбия, който в мача за третото място се наложи над Гърция със 74:65.

 

 

 

Двата отбора си размениха по една част през първото полувреме и на голямата почивка французите оформиха 45:36 в своя полза. Испанците направиха опит да се върнат в играта през второто полувреме, но „петлите“ оставиха водачеството в ръцете си и удържаха победата.

 

Камерън Хуиндо даде тон на победителите с 20 точки и 11 борби. Той бе избран и за MVP на шампионата на Стария континент. Арон Туво-Нанси има 16 и 6 овладени под двата ринга топки, Меди Шауад отбеляза 11, Матис Маоп приключи с 10, 7 овладени под двата коша топки и 6 асистенции.

 

 

 

Маркос Турита бе най-добър за „фуриите“ с 21 точки и 6 борби. Хавиер Вигер приключи със 17 и 7 овладени под двата коша топки, Лукас Санчес наниза 11 точки.

 

Съставът на Естония стана шампион в Дивизия Б на европейското първенство в Скопие след победа на финала срещу Румъния със 76:71. Бронзовите медали останаха за отбора на Швейцария, който в спора за третото място победи Белгия с 80:75. Естонците, румънците и швейцарците си извоюваха място в елита догодина при 16-годишните момчета. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Франция U16-мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи