Гард със сериозен стаж в НБА се озова в Байерн Мюнхен


Гард със сериозен стаж в НБА се озова в Байерн Мюнхен
(сн. euroleaguebasketball.net)
04-09-2024 15:57 | BGbasket.com

Изглежда, че в Байерн Мюнхен не са приключили с входящите трансфери. Германците си осигуриха услугите на своето пето ново попълнение за лятото. С екипа на баварците ще се доказва Шабаз Нейпиър, обявиха днес официално от клуба. Американецът с пуерторикански корени и тимът от Мюнхен постигнаха договорка за 1+1 години.

 

 

 

Гардът даде старт на миналия сезон в Цървена звезда, но през декември неговият престой при сърбите приключи след влошаване на взаимоотношенията между двете стани. Роденият в Бостън играч не остана дълго без отбор и още в края на календарната година премина в Армани Олимпия Милано, където блесна с пълна сила и със своето присъствие помогна на италианците да се поздравят с титлата в Серия А.

 

Нейпиър остави срещу името си средни показатели от 10.9 точки, 2.5 борби и 4.0 асистенции за 16 мача, докато в италианския елит 13.1 точки, 1.8 овладени под двата ринга топки и 3.9 завършващи подавания за 27 срещи. По този начин той завърши своя втори престой в тима след краткия си през 2022/2023. На сметката си Армани има титла на Италия.

 

 

 

Досега 33-годишният баскетболист се е подвизавал още в Маями Хийт, Орландо Меджик, Портланд Трейл Блейзърс, Бруклин Нетс и Минесота Тимбърулвс, както и през Sioux Falls Skyforce в  G-Лигата. Кариерата му преминава още през руския Зенит Санкт Петербург и мексиканския Капитанес де Сиодад де Мексико.

 

Между 2010 и 2014 година 183-сантиметровият плеймейкър игра за Кънектикът Юнивърсити. След това бе избран под №24 от Шарлът Хорнетс в Драфта на НБА. С „хъскитата“ е двукратен шампион в колежанското първенство на САЩ.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Байерн Мюнхен, Шабаз Нейпиър
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи