Червено-бяла еуфория: Еван Фурние като Везенков (видео)


Червено-бяла еуфория: Еван Фурние като Везенков (видео)
(сн. Olympiacos/X)
05-09-2024 15:50 | BGbasket.com

Еван Фурние се превърна в последното ново попълнение в редиците на Олимпиакос преди дни. След като Александър Везенков хвърли в екстаз феновете на гърците по-рано това лято със своето завръщане, селекцията им придоби още по-звездни измерения с привличането на французина. Крилото и „червено-белите“ се обвързаха за следващите две години, а неговият трансфер логично предизвика и еуфория в привържениците на тима от Пирея.

 

 

 

Той кацна на летище „Елефтериос Венизелосв Атина още през първите часове на отминалата нощ, а там бе посрещнат повече от подобаващо от огромна фенска маса на действащите вицешампиони на Гърция. Подобно на Везенков в края на юли, който бе приветстван като цар, френският национал не остана по-назад и също получи впечатляваща подкрепа от привържениците на новия му отбор.

 

 

 

Цел №1 пред мен е да спечеля Евролигата. Харесва ми това, че отборът не е ориентиран в посока привличането на много суперзвезди. Разчита се на много отборна игра, борба и печелене. Желанието ми беше да играя на Финалната четворка, но не на всяка цена, както беше случат с Шарунас Ясикевичус в Барселона. Имам качествата да се адаптирам към много неща“, бяха част от думите на 31-годишния баскетболист. 

 

 

 

198-сантиметровият стрелец вече се присъедини към лагера на гърците и тренира индивидуално. Все пак няма яснота кога Фурние ще направи нофициален дебют с екипа на "червено-белите". 

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Олимпиакос, Еван Фурние, Александър Везенков
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи